Høytrykksspyler

Høytrykksspylere har et hav av bruksmuligheter. På disse sidene kan du bli klokere på hvilken høytrykksspyler du skal velge, og hvordan ekstrautstyr markedet byr på.

  Høytrykksspyler

  Høytrykksspyleren er genial til utendørs rengjøring av stort sett alle slags ting. Spylerne finnes i alt fra veldig store, kraftige og dyre modeller til små handy modeller - så det er mye å velge mellom.

  Skal du rense en terrasse, rengjøre takstein eller spyle steinene i innkjørselen er en høytrykksspyler nesten et krav. En høytrykksspyler kan brukes av alle og brukes i utallige oppgaver.

  Hva er en høytrykksspyler?

  En høytrykksspyler er en maskin som fungerer ved at det kobles en vannslange til dens vanninntak, hvor vannet ledes gjennom høytrykksspyleren, slik at det kan sprøytes ut gjennom en dyse med vesentlig høyere trykk enn det en vannslange vil kunne. I tillegg kan de fleste nyere høytrykksspylere fås med terrassevasker.

  Se hva du må være oppmerksom på ved terrassevaskeren

  Populært tilbehør til høytrykksspyleren

  • BØRSTER TIL HØYTRYKKSSPYLEREN
   Med børster og en såpeblander kan du gjøre bilvasken selv. Bruk en myk børste til lakkerte overflater og en stiv børste til felgene.

  • KLOAKKRENSER TIL HØYTRYKKSSPYLEREN
   Hvis du har en propp i nedløpsrøret eller i toalettet, finnes det kloakkrensere som kan løse problemet. De graver seg rolig gjennom proppene.

  • TERRASSEVASKER TIL HØYTRYKKSSPYLEREN
   Belegninger av stein og tre er høytrykksspylerens favoritt. Med en terrassevasker kan du fjerne f.eks alger, oljeflekker og steinlav.

  Hva kan du bruke en høytrykksspyler til?

  Om du har et hus og en hage, er en høytrykksspyler nærmest uunnværlig når du først har begynt å bruke den smarte maskinen. En høytrykksspyler kan brukes til å vaske bil og sykkel, spyle carporten, rengjøre steiner etter en hagefest og mye annet.

  3 typiske oppgaver med høytrykksspyleren

  • RENGJØRING AV MASKINER M.M. MED HØYTRYKKSSPYLER
   Høytrykksspyleren er effektiv til rengjøring av f.eks verktøy, hageredskaper og hagemøbler.

  • RENSING AV AVSKALLET MALING MED HØYTRYKKSSPYLER
   Med tilpasset lavt trykk kan du fjerne avskallet maling, f.eks på en fasade eller på annet treverk med høytrykksspyleren din.

  • RENSING AV TERRASSE MED HØYTRYKKSSPYLER
   Utstyrt med en terrassevasker er maskinen opplagt til terrasser – både av tre og stein.

  Hvilken høytrykksspyler skal du velge?

  Når du skal kjøpe en høytrykksspyler skal du tenke over hvilket behov du har. For mange vil kanskje en høytrykksspyler i prisklassen 1000 - 1500 kroner være nok. Disse høytrykksspylerne kan rense og rengjøre stein, tre, møbler og glass.

  Se vår nyeste test av høytrykksspylere her: Høytrykksspyler test

  Hold høytrykksspyleren din vedlike

  En høytrykksspyler kan holde i mange år hvis du husker å vedlikeholde den. Her får du en rekke gode tips til vedlikehold av høytrykksspyleren din:

  • Rengjør filteret på høytrykksspyleren din regelmessig. Filteret sørger for at det ikke kommet møkk og småstein inn i selve høytrykksspyleren og ut av dysen. Husk å være forsiktig når du tar ut filteret. Er det hull eller andre defekter på filteret, må det skiftes ut med et nytt.

  • Skyll vannslangen, høytrykksslangen, håndtaket og diverse tilbehør og reservedelene til høytrykksspyleren med jevne mellomrom.

  • Rengjør alle høytrykksspylerens skjøter for skitt og andre ting.

  • Smør koblingene jevnlig. På den måten sikrer du at O-ringene ikke tørker ut.

  • Rengjør dysene regelmessig. Husk alltid å avmontere dysen før du begynner å rense den. Når du har renset dysen skal du skylle den baklengs med vann. På den måten sørger du for at all skitt blir skylt bort.

  • Hold høytrykksspylerens ventilasjonskanaler fri for skitt.