Høytrykkspyler

Høytrykksspylere har et hav av bruksmuligheter. På disse sidene kan du bli klokere på hvilken høytrykksspyler du skal velge, og hvordan ekstrautstyr markedet byr på.

  Høytrykkspyler

  Høytrykkspyleren er genial til utendørs rengjøring av stort sett alle slags ting. Spylerne finnes i alt fra veldig store, kraftige og dyre modeller til små handy modeller - så det er mye å velge mellom.

  Skal du rense en terrasse, rengjøre takstein eller spyle steinene i innkjørselen er en høytrykkspyler nesten et krav. En høytrykkspyler kan brukes av alle og brukes i utallige oppgaver.

  Hva er en høytrykkspyler?

  En høytrykkspyler er en maskin som fungerer ved at det kobles en vannslange til dens vanninntak, hvor vannet ledes gjennom høytrykkspyleren, slik at det kan sprøytes ut gjennom en dyse med vesentlig høyere trykk enn det en vannslange vil kunne. I tillegg kan de fleste nyere høytrykkspylere fås med terrassevasker.

  Se hva du må være oppmerksom på ved terrassevaskeren

  Populært tilbehør til høytrykkspyleren

  • BØRSTER TIL HØYTRYKKSPYLEREN
   Med børster og en såpeblander kan du gjøre bilvasken selv. Bruk en myk børste til lakkerte overflater og en stiv børste til felgene.

  • KLOAKKRENSER TIL HØYTRYKKSPYLEREN
   Hvis du har en propp i nedløpsrøret eller i toalettet, finnes det kloakkrensere som kan løse problemet. De graver seg rolig gjennom proppene.

  • TERRASSEVASKER TIL HØYTRYKKSPYLEREN
   Belegninger av stein og tre er høytrykkspylerens favoritt. Med en terrassevasker kan du fjerne f.eks alger, oljeflekker og steinlav.

  Hva kan du bruke en høytrykkspyler til?

  Om du har et hus og en hage, er en høytrykkspyler nærmest uunnværlig når du først har begynt å bruke den smarte maskinen. En høytrykkspyler kan brukes til å vaske bil og sykkel, spyle carporten, rengjøre steiner etter en hagefest og mye annet.

  3 typiske oppgaver med høytrykkspyleren

  • RENGJØRING AV MASKINER M.M. MED HØYTRYKKSPYLER
   Høytrykkspyleren er effektiv til rengjøring av f.eks verktøy, hageredskaper og hagemøbler.

  • RENSING AV AVSKALLET MALING MED HØYTRYKKSPYLER
   Med tilpasset lavt trykk kan du fjerne avskallet maling, f.eks på en fasade eller på annet treverk med høytrykkspyleren din.

  • RENSING AV TERRASSE MED HØYTRYKKSPYLER
   Utstyrt med en terrassevasker er maskinen opplagt til terrasser – både av tre og stein.

  Hvilken høytrykkspyler skal du velge?

  Når du skal kjøpe en høytrykkspyler skal du tenke over hvilket behov du har. For mange vil kanskje en høytrykkspyler i prisklassen 1000 - 1500 kroner være nok. Disse høytrykkspylerne kan rense og rengjøre stein, tre, møbler og glass.

  Se vår nyeste test av høytrykkspylere her: Høytrykkspyler test

  Hold høytrykkspyleren din vedlike

  En høytrykkspyler kan holde i mange år hvis du husker å vedlikeholde den. Her får du en rekke gode tips til vedlikehold av høytrykkspyleren din:

  • Rengjør filteret på høytrykkspyleren din regelmessig. Filteret sørger for at det ikke kommet møkk og småstein inn i selve høytrykkspyleren og ut av dysen. Husk å være forsiktig når du tar ut filteret. Er det hull eller andre defekter på filteret, må det skiftes ut med et nytt.

  • Skyll vannslangen, høytrykkslangen, håndtaket og diverse tilbehør og reservedelene til høytrykkspyleren med jevne mellomrom.

  • Rengjør alle høytrykkspylerens skjøter for skitt og andre ting.

  • Smør koblingene jevnlig. På den måten sikrer du at O-ringene ikke tørker ut.

  • Rengjør dysene regelmessig. Husk alltid å avmontere dysen før du begynner å rense den. Når du har renset dysen skal du skylle den baklengs med vann. På den måten sørger du for at all skitt blir skylt bort.

  • Hold høytrykkspylerens ventilasjonskanaler fri for skitt.