Multikutter test: Multikutteren er smart til små tilpassinger av for eksempel en list, der du ikke kan komme til med en vanlig sag.

Multikutteren er smart til små tilpassinger av for eksempel en list, der du ikke kan komme til med en vanlig sag.

Om du skal sage, slipe eller skjære i tre, metall, stein eller noe helt annet, så har multikutteren et blad til oppgaven. Maskinen er liten og hendig. Den er enkel å komme til med på trange steder, og den kan sage helt plant med en overflate.

Selv om den kanskje mest er kjent for å kunne kappe karmlister når du legger nytt gulv, eller skjære trepropper i nivå med en gulvplanke, er det nærmest bare fantasien som setter grenser for hva den kan klare.

Små og store sett

Alle deltakerne koster fra rundt 2000 kroner og mindre, hvis du kjøper dem alene. De fleste kan også kjøpes i større eller mindre sett med forskjellige kombinasjoner av batterier, lader og tilbehørspakker. Settene vi har testet, koster opptil 4000 kroner. De fleste finnes dog også i mindre utgaver til en lavere pris.

Multikutter test: Slik har vi testet multikutterne

Multikutteren gjør opp mot 20.000 små svingninger hvert minutt, som tydelig kan merkes i hendene. En god ergonomi med et godt og sikkert grep er derfor avgjørende og er blitt vurdert fortløpende under arbeidet.

Grensen for når håndverkere skal bruke hørselvern går ved 85 dB. Testen vår viser at flere maskiner går opp mot denne grensen.

Typiske multikutteroppgaver er mindre tilpassinger, som kutting av listverk. Det har vi kuttet for å teste hastigheten.

Til slutt har vi testet hvor lenge maskinene kunne brukes med de medfølgende batteriene.

Uavhengig test av multikuttere

Gjør Det Selv er 100 prosent uavhengig av produsenter, annonsører og andre kommersielle interesser.

Vår testredaktør undersøker markedet for hva som finnes, og håndplukker selv de maskinene han vil teste.

Alle produktene i testene blir utsatt for akkurat de samme harde prøvelsene, som du kan se nærmere beskrevet på disse sidene.

Vi har testet disse 7 multikutterne

METABO MT 18 LTX
BOSCH ADVANCED MULTI 18
AEG OMNI 18C LI-202BKIT1X
RYOBI R18MT
DEWALT DCS355N
STANLEY FMC710B
MAKITA DTM51ZJX3

LAST NED HELE TESTEN og se hvilken multikutter som ble den store vinneren av testen vår.