Slipemus: Hullene i slipepapiret gjør det mulig å suge opp støvet mens du sliper.

Hullene i slipepapiret gjør det mulig å suge opp støvet mens du sliper.

Det er ikke alltid enkelt å få et jevnt sliperesultat helt inne i hjørnene. Eksentersliperen kommer slett ikke til, og sliper du med håndkraft, kan de begrensede bevegelsesmulighetene fort gjøre at du kjører i det samme sporet igjen og igjen, og på den måten lage stygge riper. Derfor har du behov for en liten multisliper eller slipemus, som den også kalles. Den spisse sålen gjør det mulig å komme helt inn i hjørner, mens en kompakt utforming sikrer at du kan komme til på trange steder.

Billige slipemaskiner

Slipemus er ganske enkle. Kun en av deltakerne har variabel hastighet, og ingen har innebygget arbeidslys. Til gjengjeld er prisen også lav, og for bare 249 kroner får du en slipemaskin som leverer et sliperesultat helt på høyde med andre maskiner. Faktisk leverte alle de sju deltakerne et pent og stort sett identisk sliperesultat, selv om det var stor forskjell på hvor lang tid hver av dem brukte på jobben.

Slik har vi testet slipemusene

For å teste hastigheten lagde vi sju like tegninger med en sprittusj på en MDF-plate. Vi tok deretter tiden på hvor raskt hver maskin kunne klare å fjerne tegningen.

En god ergonomi er alltid viktig, så den har vi vurdert fortløpende under testen.

Noen av maskinene har ekstra funksjoner i form av justerbare eller ekstra slipesåler. Disse funksjonene har vi testet.

Jo mindre multisliperne støyer, desto lenger kan du holde ut med å jobbe med dem. Derfor målte vi støyen på én meters avstand, mens maskinene kjørte på full fart.

Uavhengig test av slipemus

Gjør Det Selv er 100 prosent uavhengig av produsenter, annonsører og andre kommersielle interesser.

Vår testredaktør undersøker markedet for hva som finnes, og håndplukker selv de maskinene han vil teste.

Alle produktene i testene blir utsatt for akkurat de samme harde prøvelsene, som du kan se nærmere beskrevet på disse sidene.

Vi har testet disse 7 slipemusene:

  • RYOBI RMS180-S
  • FERM PSM1013
  • MAKITA BO4565
  • BILTEMA MS 125
  • BLACK+DECKER KA2000
  • METABO FMS 200 INTEC
  • BOSCH PSM 160 A

LAST NED HELE TESTEN og se hvilken slipemus som klarte seg best.