Vinkelsliper test: Vi har testet 7 vinkelslipere på batteri

Utvalget av vinkelslipere på batteri er blitt ganske stort. Vi har funnet sju forskjellige modeller som kan kjøpes for cirka 2200 kroner eller mindre, uten batteri og lader. For å få så sammenlignbare målinger som mulig, er deltakerne testet med produsentens batterier på 4 Ah. Der dette ikke kunne skaffes, har vi valgt batterier på 3 Ah.

De tyngste vinkelsliperne er best

For mye elektrisk verktøy er det en fordel med lav vekt. Til vår store overraskelse, var ikke det tilfellet her. Faktisk er det de tyngste deltakerne som har best ergonomi, og som er mest behagelige å bruke. Det henger blant annet sammen med at en høy vekt ofte skyldes en stor og sterk motor. De tyngste maskinene har derfor ofte lettere for å løse en oppgave.

Slik har vi testet vinkelsliperne

Skjærehastigheten er et uttrykk for hvor sterk motor som sitter i maskinen. Jo sterkere den er, desto enklere er vinkelsliperen å bruke. Derfor har vi testet hastigheten ved å kutte et vannrør 10 ganger på tid.

Etterpå testet vi utholdenheten ved å kutte videre, til batteriene var tomme. Vurderingen vi har gjort, er ut fra snitt per amperetime.

Vi har også vurdert sikkerheten, og ting som spindelstopp og myk oppstart teller med.

I løpet av arbeidet har vi fortløpende vurdert ergonomien. Overraskende nok er det de tyngste maskinene som er best å jobbe med.

Uavhengig vinkelsliper test

Gjør Det Selv er 100 prosent uavhengig av produsenter, annonsører og andre kommersielle interesser.

Vår testredaktør undersøker markedet for hva som finnes, og håndplukker selv de maskinene han vil teste.

Alle produktene i testene blir utsatt for akkurat de samme harde prøvelsene, som du kan se nærmere beskrevet på disse sidene.

Vi har testet disse 7 vinkelsliperne

  • DEWALT DCG405
  • BOSCH ADVANCEDGRIND18
  • EINHELL AXXIO
  • RYOBI R18AG7-0
  • AEG BEWS 18-125BL-0
  • METABO WB 18 LTX BL 125 QUICK
  • MAKITA DGA506Z

LAST NED HELE TESTEN og se hvilken vinkelsliper som ble den store vinneren av vår vinkelsliper test.