Klart for gjester i annekset. Den lille hytta rommer fint en familie med to barn.

Klart for gjester i annekset. Den lille hytta rommer fint en familie med to barn.

Det skal være plass til en dobbeltseng, ei køye og en brisk. I tillegg skal det være sitteplasser til alle rundt et bord og et sted å gjøre av bagasjen. Slik var kravene til annekset som familien ville ha bygget i tilknytning til hytta. Annekset ble bygget for at det skulle bli en fornøyelse, og ikke en byrde å ha gjester.

LES OGSÅ: Alt om anneks

Skreddersydd kvalitet

I stedet for å gå etter et byggesett fra byggvarehuset, valgte vi å designe huset selv, og bygde opp alt helt fra bunnen. Økonomisk ble det ikke den store forskjellen, men med det skreddersydde annekset fikk vi mulighet til å innrede hytta akkurat slik vi ønsket det selv. Dermed ble kvaliteten vesentlig forbedret. Den totale prisen for prosjektet ble omkring 50 000 kroner, inkludert isolering av både gulv, tak og vegger, selv om gjestehytta egentlig bare er tenkt til sommerbruk. En liten terrasse ble det også råd til.

LES OGSÅ: Bruk et gratis 3D-tegneprogram og få et perfekt resultat!

Før du går i gang

Vi bringer historien som inspirasjon og som eksempel på hvordan oppgaven kan gripes an. Hvis du kaster deg ut i et så omfattende prosjekt, er det viktig at du deler opp prosjektet i etapper, som du enkelt kan gå til og fra. Det hadde vi planlagt i dette prosjektet helt fra begynnelsen av. Det totale tidsforbruket – med litt hjelp fra venner og bekjente underveis – ble cirka fire helger. Men da var det også tid til både avslapping og hygge underveis.

Last ned hele artikkelen, og få en detaljert byggeveiledning.