Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Anneks

Bygg et anneks eller gjestehus til dine gjester. Med våre byggeveiledninger får du både inspirasjon og guider til hvordan du selv bygger et anneks.

Anneks eller gjestehus

Ordet anneks brukes faktisk om et kirkesogn, som er tilknyttet et annet sogn. Det visste du kanskje ikke? At det derimot også er en mindre bygning, som er tilknyttet et hus eller ei hytte, er noe de fleste vet.

Et anneks brukes ofte som gjestehus, og bygges i tilknytning til ei hytte eller et hus. I tillegg til å bli brukt som gjestehus, er et anneks også glimrende til oppbevaring av hagemøbler og andre ting som skal skjermes mot været. Bygger du det godt isolert, med varme og lys, har du kanskje også et helårs hjemmekontor.

Et anneks eller et gjestehus er altså en enkel og praktisk løsning, hvis du ønsker å utvide huset, men ikke har tid eller overskudd til å sette i gang med en større ombygging.

Du kan bygge et anneks i enten murstein eller tre. Hvis du bygger et anneks til ei hytte, er det smart å bygge annekset i samme stil som hytta. Et anneks i murstein kan være det riktige hvis du bygger annekset i tilknytning til et murhus.

Byggetillatelse når du bygger anneks

Når du bygger anneks, skal du passe på å overholde reguleringsplaner, lover og regler.. Bygger du annekset selv, er det viktig at du er oppmerksom på når du må søke byggetillatelse, og når du ikke trenger å gjøre det. I tillegg skal du selvfølgelig overholde regler med avstand til tomtegrense, byggets høyde m.m., når du bygger annekset ditt.

Bygg et anneks selv

Bygger du et anneks selv, kan du gjøre det billigere (og bedre) enn om du kjøper et ferdig byggesett. Du er også selv herre over hvordan annekset skal se ut når du bygger det selv, og du bestemmer også selv hvilken kvalitet du vil bygge annekset i.

Du kan også enkelt bygge et anneks av gjenbruksmaterialer. På den måten kan du bygge et anneks enda billigere, og du kan få ekstra kvadratmeter i form av et gjestehus eller oppbevaringsrom til nesten ingen penger.

I byggeveiledningene til våre annekser, viser vi hvordan du med enkle, gjennomtenkte konstruksjoner kan oppnå resultater med høy kvalitet. Følg tegningene våre, trinn for trinn, og få et anneks du kan være stolt av, og et kvalitetshus som holder i mange år. Vi har flere forskjellige anneks du kan velge å bygge.

Isolert anneks

Hvis du bygger et anneks som du gjerne vil bruke som gjestehus, bør du isolere annekset. Hvis du isolerer annekset, kan du også få et frostfritt oppbevaringsrom hvis du har en liten varmekilde i det. Det kan være nyttig hvis du vil oppbevare verktøy på batteri, planter eller lignende, som skal beskyttes mot vinterens kulde.

Et isolert anneks har også et bedre inneklima enn et uisolert anneks, og det er ikke i samme grad utsatt for råte og sopp. Et isolert anneks er selvfølgelig også enklere å varme opp til romstemperatur, hvis du har behov for det i løpet av vinteren.

Et solid fundament sikrer at annekset blir stående

Vi anbefaler at den bærende og avstivende konstruksjon lages grundig. Hvis grunnen er myk, kan annekset synke, men ved å lage et solid punktfundament, så blir annekset garantert stående mange år fremover. Følg tegningene og innkjøpslistene våre nøye. Vi viser deg hvordan du for eksempel kan støpe betongklosser under stolpene. Klossene støpes ganske enkelt ved å helle cirka 5 cm ferdigblandet betong ned i de utgravde hullene.

Sett ditt eget preg på annekset

Et hjemmebygget anneks er et morsomt og utfordrende gjør det selv-prosjekt. Både for den erfarne, som kan utfordre seg selv med smarte detaljer, og for den uerfarne, som kan lære mye underveis. Et anneks er ufarlig å bygge, så lenge du forsikrer deg om at fundamentet er i orden. Når du bygger dtit eget anneks, får du også stor mulighet til å sette ditt eget preg på bygget.

Les også: Bygg et flott lysthus til hagen

Din bestilling
Bestilling
Opprett Profil
Du er i ferd med å kjøpe tilgang til:
Total pris: null kroner
Mer for mindre?
Få over 1000 byggeveiledninger og full digital tilgang for kun 29 kroner
    • Tilgang til over 1000 digitale byggeveiledninger
    • Du kan si opp abonnementet når som helst.
    • Etter tilbudet fortsetter du i løpende abonnement til kr 79 pr. måned
Kun kr 29 første måned
Du må taste inn fornavnet ditt
Tast inn etternavnet ditt
Ugyldig e-postadresse
Passordet må være minst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Tilbake
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis
Tilbake