Byggeveiledning
Lett
Vanskelig

Lysthus

Det er sommer, solen skinner og kveldene er lange. Men de lune sommerkveldene varer ikke evig, spesielt ikke i Skandinavia hvor det fort blir kaldt. Med et lysthus kan du forlenge den deilige perioden, hvor du kan oppholde deg ute om kveldene. Du MÅ rett og slett bygge deg et lysthus til hagen!

Lysthuset krever et solid fundament

Det er viktig at lysthuset ditt har en solid base å stå på. Vi plasserer det på et støpt fundament, men det trenger du faktisk ikke. Når du har hevet lysthuset over bakken kan gulvet ventileres nedenfra med bare noen stablede steiner. Hvis du vil sikre det enda mer, kan du forankre det med stolpespyd eller stolpesko. Da forsikrer du deg om at en plutselig storm ikke stikker av med lysthuset.

Bygg lysthuset selv – fra byggesett

Det går litt tid med planlegging, tegninger og innkjøp av materialer om du selv vil bygge lysthuset til hagen helt fra bunnen. Alternativet er å kjøpe lysthuset til hagen som et byggesett, og kun bruke en helg på å sette sammen delene. Da er det jo også mer tid til å nyte ditt nye lysthus.

Lysthuset leveres som legoklosser

Vi har kjøpt et lysthus fra den svenske produsenten Grästorpstugan. Lysthuset leveres i store moduler, som settes sammen med medfølgende skruer og beslag, i takt med en grundig byggeveiledning. Det er mulig å bygge lysthuset selv, men vårt råd er at du allierer deg med en gjør det selv-venn, da det er en del enklere om dere er to om oppgaven.

Lysthusets takkonstruksjon settes sammen på bakken

Når gulvet og veggene på lysthuset er satt sammen, er det på tide å sette på taket. Takkonstruksjonen settes sammen på bakken, før den enkelt løftes opp og settes på plass, slik at hele lysthuset ditt holder seg solid samlet. Det følger med takplater til konstruksjonssettet, men du kan velge å bruke andre materialer, for eksempel takpapp, om du har lyst.

Få en komplett monteringsguide til lysthus i hagen

Det er viktig at du er nøye når du setter sammen lysthuset ditt. Vi har hatt en dyktig håndverker til å gjøre det, og hvis du laster ned byggeveiledningen kan du se trinn for trinn hvordan du kun på en helg kan sette sammen et flott lysthus til hagen.