Sett opp et drivhus

Fagmannen vil her vise hvordan han setter opp et nytt drivhus. De fleste drivhus består i dag av et skjelett av aluminiumsprofiler. De leveres i byggesett, og er meget enkle å sette opp.

Man kan selv bygge et fundament til drivhuset, men det er mye lettere – og like bra – å kjøpe et ferdig, som bare skal punktstøpes i fire hjørner. Til dette drivhuset kan man få et stålfundament, som er meget stabilt og raskt å sette sammen.

Skru de fire profilene sammen med de tilhørende bolter og muttere. Og monter de fire små beina, som – når fundamentet vendes om – skal stikkes ned i betongen. Ta deretter et diagonalmål fra hjørne til hjørne.

Og deretter fra de to andre hjørnene. Er de to målene like … er du sikker på at fundamentet er i vinkel. Og det må det være – ellers kan man få store problemer senere i prosessen, bl.a. med vinduene i drivhuset. Så skal de fire støperørene plasseres.

Grav hvert av de fire hullene i 80 centimeters dybde……og plasser ett rør i hvert hull. Snu nå fundamentet, og stikk de fire beina ned i rørene. Ved hjelp av kiler må rammen nå reguleres, så den står fullkomment i vater.

SE BYGGEVEILEDNINGEN: Bygg orangeri selv

Det er meget viktig å kontrollere hele veien rundt. Så kan rørene fylles med betong. Her bruker vi en tørrbetong av typen B25. Bland innholdet i posen med riktig mengde vann, og fyll rørene helt opp. Følg betongleverandørens råd når det gjelder tørketid.

Nå skal drivhusprofilene settes sammen og settes opp. Legg opp profilene, og sett sammen en side om gangen. Gavlene settes sammen med de medfølgende hjørnebeslag og skruer.

Så monteres profilene til de to vinduene som kan åpnes… … og til døren.Det er en god idé å gi skruene litt olje, så går jobben mye lettere. Betongen er tørr, så nå skal sider og gavler monteres på fundamentet.

Her er det nødvendig å være to om monteringen. Møneprofilen monteres. Løsne boltene i toppen av gavlen, så profilene kan skyves litt og mønet kommer på plass. Takprofilene monteres i møne og takrenne.

Vinduets hengsellist skyves inn i møneprofilen og bort til den seksjonen man ønsker den skal sitte. På samme måte med vinduet på den andre siden. Til slutt monteres døren. Nå er drivhuset klart til å få montert glass.

LES OGSÅ: Bygg et lekkert veggdrivhus

    Akkurat nå leser andre ...

    Mer fra kategorien Drivhus og orangeri