Et innendørs minidrivhus foran vinduet setter i gang plantene fort, slik at de kan bli satt ut i kjøkkenhagen når den siste frosten er borte.

Et innendørs minidrivhus foran vinduet setter i gang plantene fort, slik at de kan bli satt ut i kjøkkenhagen når den siste frosten er borte.

Minidrivhus

Et hjemmelaget minidrivhus til vinduskarmen er en genial løsning hvis du vil ha spirende sommerblomster, krydderurter og planter klart til den siste frosten smelter fra bakken.

Et innendørs minidrivhus kan sette fart og øke avlingene dine, slik at de er klare til å bli satt ut i kjøkkenhagen når temperaturen er blitt høy nok.

Minidrivhus er enkelt å lage

Det er enkelt å bygge et minidrivhus til vinduskarmen. I prinsippet er det bare en ramme av tre som skrus eller spikres sammen, og settes sammen med et lag av glass eller plast, så lyset kan trenge ned til plantene.

Les mer om drivhus

Minidrivhus med tappskjøt

Vi har valgt å lage et minidrivhus med tappskjøt, som du ofte ser på skuffekanter. På den måten fremstår minidrivhuset som et møbel du kan ha stående i en vinduskarm. Minidrivhuset måler nemlig bare 64 x 37 cm.

Minidrivhuset til vinduskarmen er laget av furuplanker – og bunnen er av kryssfiner. Ettersom tre holder godt på varmen, bør du skru ned en eventuell radiator under vinduet, eller skru den helt av, slik at de spirende plantene ikke tørker ut.

Dører og vinduer på det hjemmelagede minidrivhuset er laget av polykarbonat (plast). Det er delvis UV-bestandig, og er forholdsvis enkelt å bearbeide med en skarp hobbykniv.

Et innendørs minidrivhus kan brukes året rundt

Et innendørs minidrivhus kan brukes hele året. Når du har satt de tidligere avlingene dine ut i kjøkkenhagen, kan du fortsette å utnytte det hjemmelagede minidrivhuset og plante for eksempel frø av buksbom, lavendel og squash. Og når sommeren går mot slutten, kan du høste salat.

Last ned den komplette byggeveiledningen til et minidrivhus Et innendørs minidrivhus er en overkommelig oppgave for alle gjør det selv-folk. Hvis du laster ned vår byggeveiledning til et minidrivhus til vinduskarmen, kan du følge våre eksperters detaljerte trinn for trinn-veiledning til et praktisk og lekkert minidrivhus med elegante tappskjøter.

Du får en komplett materialliste til prosjektet, og lærer blant annet om:

  • Prinsipper i tappskjøt
  • Fresing av tapp etter mal
  • Fresing av hull til vinduer
  • Montering av dører og vinduer

Det tar rundt 10-12 timer å bygge, og kostnadene på materialene kommer på cirka 1000 kroner. God fornøyelse.