Tre vedskjul du kan bygge selv

For at du skal kunne fyre optimalt, skal veden din være helt tørr. Den skal helst ligge et års tid i ly, så kanskje du bør bygge deg et vedskjul?

Du kan enkelt bygge ditt eget vedskjul ved å følge byggeveiledningene våre.

1. Taket på vedskjulet følger veden

Vedskjul Gjør Det Selv

Konstruksjonen på det fleksible vedskjulet er enkel, med stolper og takfinér kledd med takbelegg.

La taket over veden følge med opp og ned etter hvert som du fyller opp og bruker av veden. Da har du alltid tørr ved til bålfatet og vedovnen.

BYGGEVEILEDNING: Fleksibelt vedskjul

Vedskjulet er delt opp i seksjoner, som det er enkelt å stable veden i. Seksjonene gjør det enkelt å holde styr på hvilken ved som har tørket lenge nok. Hver seksjon av vedskjulet har sitt eget tak som kan heves og senkes, slik at det alltid beskytter veden optimalt mot regn og snø.

2. Lett og luftig vedskjul

Vedskjul Gjør Det Selv

Fukten i veden forsvinner raskt når den ligger til tørk i dette lette og luftige vedskjulet, som kan romme helt opptil 4,5 kubikkmeter ved.

Vedskjulet har tre helt like, lukkede sider. Vedskjulet bygges i moduler som settes fast til fire stolper. De to dørene bygges på nesten samme måte som sidemodulene. Taket består av to trekantede stykker kryssfinér, som er hengslet sammen med fire hengsler i mønet.

BYGGEVEILEDNING: Lett og luftig vedskjul.

Hvis du fyller det helt, kan det romme 4,5 kubikkmeter ved. Men hvis du bare fyller det med to stabler i siden – med en midtgang – kan du legge frisk ved til tørk før du har brukt alt det tørre.

3. Vedskjul med plass til ALT

Vedskjul Gjør Det Selv

Det er plass til store mengder ved i dette vedskjulet.

Mangler du plass til ved, sykler, hageredskap – eller plass til alt dette, så er dette skjulet veldig fleksibelt i oppbygging. Innred det som du vil, slik at det passer til dine behov.

BYGGEVEILEDNING: Bygg et skjul med plass til ALT.

Ved første øyekast ser det kanskje komplisert ut, men er du nøye med målene, og sørger for å sjekke vinklene jevnlig, er dette enkelt for den erfarne, og lærerikt for den mindre erfarne.

MASSER AV IDEER: Bygg ditt eget vedskjul.

LES OGSÅ: Bygg et lekkert halvtak over vedstabelen

Akkurat nå leser andre ...