Etterisolering - utvendig etterisolering

Harde matter av mineralull med pålimte fliser av murstein, er en av de nyeste alternativene for etterisolering.

Du kan isolere utvendig på mange måter, men ofte handler det om å sette plater direkte på veggen og pusse dem, eller å legge isolasjon i et treskjelett, som dekkes av kledning eller plater.

Les mer om utvendig isolering

Å sette isolasjon direkte på veggen er enklest og koster minst plass, men veggen skal kunne tåle å bære isolasjonen og pussen. Et treskjelett gir deg muligheten til alle typer overflater – tre, puss, eller en kombinasjon av disse. Det gir deg også muligheten til å lage et ventilert lag i veggen.

Les mer om isolasjon

5 LØSNINGER: UTVENDIG ISOLASJON
Etterisolering - utvendig etterisolering Skjelett og kledning. Et treskjelett bygges på fasaden, fylles med isolasjon og dekkes av bord eller plater. Fungerer godt på både gamle trehus og murvegger. Stort sett alle typer isolasjonsplater kan brukes.
Etterisolering - utvendig etterisoleringPuss på ventilerte plater. Et treskjelett bygges på fasaden, fylles med isolasjon og dekkes av plater som pusses. Oppbyggingen gjør det mulig å lage ventilasjon på baksiden av platene, og sikre at fukt i veggen fjernes effektivt.
Etterisolering - utvendig etterisoleringMineralull og puss. Plater av mineralull settes på den gamle fasaden, og dekkes med armert puss. Teknikken brukes på både mur- og trevegger. På muren limes og boltes platene fast, på treveggen brukes bare bolter.
Etterisolering - utvendig etterisoleringKingspan bak tynn skallmur. Den gamle veggen og isolasjonen erstattes av bedre isolasjon og murstein. Metoden krever en stor innsats, men gir en moderne energiløsning uten å endre husets utseende – hvis du har teglsteinsvegg fra før.
Etterisolering - utvendig etterisoleringPolystyren og teglfliser. Isolasjonsplater settes på fasaden, og dekkes av tynne fliser av teglstein. Flisene finnes i mange farger og typer, også som en gammel tørrmur.