Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

5 løsninger til utvendig isolering

Lagre artikkel Du må være logget inn for å lagre artikler

Du kan isolere utvendig på mange forskjellige måter. Her gir vi deg en oversikt over de mest brukte løsningene.

Etterisolering - utvendig etterisolering

Harde matter av mineralull med pålimte fliser av murstein, er en av de nyeste alternativene for etterisolering.

Du kan isolere utvendig på mange måter, men ofte handler det om å sette plater direkte på veggen og pusse dem, eller å legge isolasjon i et treskjelett, som dekkes av kledning eller plater.

Les mer om utvendig isolering

Å sette isolasjon direkte på veggen er enklest og koster minst plass, men veggen skal kunne tåle å bære isolasjonen og pussen. Et treskjelett gir deg muligheten til alle typer overflater – tre, puss, eller en kombinasjon av disse. Det gir deg også muligheten til å lage et ventilert lag i veggen.

Les mer om isolasjon

5 løsninger: Utvendig isolasjon

1. Skjelett og kledning
Et treskjelett bygges på fasaden, fylles med isolasjon og dekkes av bord eller plater. Fungerer godt på både gamle trehus og murvegger. Stort sett alle typer isolasjonsplater kan brukes.

3. Puss på ventilerte plater
Et treskjelett bygges på fasaden, fylles med isolasjon og dekkes av plater som pusses. Oppbyggingen gjør det mulig å lage ventilasjon på baksiden av platene, og sikre at fukt i veggen fjernes effektivt.

4. Mineralull og puss
Plater av mineralull settes på den gamle fasaden, og dekkes med armert puss. Teknikken brukes på både mur- og trevegger. På muren limes og boltes platene fast, på treveggen brukes bare bolter.

6. Kingspan bak tynn skallmur
Den gamle veggen og isolasjonen erstattes av bedre isolasjon og murstein. Metoden krever en stor innsats, men gir en moderne energiløsning uten å endre husets utseende – hvis du har teglsteinsvegg fra før.

8. Polystyren og teglfliser
Isolasjonsplater settes på fasaden, og dekkes av tynne fliser av teglstein. Flisene finnes i mange farger og typer, også som en gammel tørrmur.

Opprett Profil

purchase.course_name_message

Opprett Profil
Du må taste inn fornavnet ditt
Tast inn etternavnet ditt
Ugyldig e-postadresse
Passordet må være minst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis
Tilbake