3 klassiske fugefeil

En skikkelig fuge skal være pen og glatt, av riktig materiale og ofte ha et spesielt tverrsnitt. Det kan med andre ord ta år å mestre fugearbeidet, men styrer du utenom disse tre klassiske fugefeilene, er du godt i gang.

1. FEIL: Du glemmer bunnfyllingslist

Hvis du vil tette en sprekk med en fuge, for eksempel mellom en dørkarm og veggen, skal du huske bunnfyllingslist. Uten den grå strimmelen kommer fugen nemlig ikke til å holde.

Fugemassen klistrer nemlig bare når den kommer ut av patronen. Deretter stivner den og blir som en strikk. Og en strikk kan kun strekke seg hvis den ikke sitter fast mer enn to steder. Derfor skal fugen rekke å klebe til sidene, f.eks. karmen og veggen, men ikke til bunnen. Den kleber ikke til bunnfyllingslisten men den former seg etter det og danner den perfekte, elastiske formen og konsistensen.

Slik gjør du:

1. Bunnfyllingslisten skal trykkes inn. Fugens tykkelse skal være cirka det halve av bredden.

2. Fugen skal legges på og fylle ut hele sprekken.

3. Fugen skal trykkes til og glattes, slik at den buer litt inn på midten.

2. FEIL: Du velger feil type fugemasse

Hvor mye kan fugen strekke seg, og er den til innendørs eller utendørs bruk? Det er stor forskjell på fugemasser, så les godt på patronen, og sørg for at du finner den fugemassen som egner seg til oppgaven du skal løse.

LES MER HER: Guide: Fugemasser

3. FEIL: Du fyller ikke opp fugen

Når du legger fugemasse i fugen, skal du forsikre deg om at fugen blir fylt opp. Du flytter fugepistolen så langsomt fremover at fugemassen presses litt opp av fugen rett bak spissen. Det er viktig at fugemassen dekker fugenes sider helt.

LES OGSÅ: Dette bør du vite om fugepistolen

Heller for mye enn for lite. Tørk overskytende fugemasse vekk.

    Akkurat nå leser andre ...