Gjør det selv - badestamp i skogkanten

Når badestampen er ferdig, kan den brukes året rundt ettersom den er utstyrt med en vedfyrt ovn som varmer vannet til ønsket temperatur. Her kan vi hente vann fra sjøen, men det går selvsagt like fint å ta det fra en kran. Stampen kan monteres ferdig i løpet én dag av én person, dersom underlaget er klargjort på forhånd.

Du har to alternativ når du skal kjøpe badestamp: ferdig montert eller i byggesett.

Velger du byggesettet, slipper du en vanskelig transport og du sparer noen kroner. Dessuten får du gleden av å montere den selv. Men kjøper du ferdigmontert, er det til gjengjeld enklere å klage dersom noe skulle gå galt.

Badestampen krever solid underlag

Underlaget for stampen er viktig. Når den er full av vann, veier stampen rundt to tonn. Du må derfor sørge for et stabilt underlag som dessuten er helt vannrett.

LÆS OGSÅ: Slik bygger du riktig underlag til friluftsbad.

Husk også at du må slippe ut nesten 2000 liter vann når du tømmer stampen i forbindelse med rengjøring. Det kan derfor være behov for et avløp.

Les monteringsanvisningen

Det finnes en rekke forskjellige ferdigbygde stamper å velge blant fra flere produsenter, til priser som stort sett ligger mellom 15.000 og 30.000. Sjekk derfor nøye hva som inngår i prisen, og hva som er tilleggsutstyr.

Stampen som er vist her, er et byggesett som kommer fra en svensk produsent. Den er ikke ulik de mange ferdigbygde på markedet.

Byggesettet består av mange deler, men det er ingen grunn til å bli nervøs. Det er enkelt å følge monteringsanvisningen. Noen leverandører kan også levere en video eller instruksjons-cd med en film som forklarer det meste.

Last ned hele artikkelen og se hvordan det gjøres.

OBS: Leverandøren av badestampen som vi har bygget i artikkelen i Gjør Det Selv nr. 10, 2005, eksisterer ikke lenger. Men det finnes flere andre firmaer som leverer badestamper som byggesett, for eksempel Villmarksbad.

LES OGSÅ: Bygg en flott utendørs dusj

Badestampen tar form i takt med at de loddrette stavene som slås på plass. Det er både et lett og morsomt arbeid som du kan gjøre alene. Men du trenger ei gummiklubbe og et vater.

Badestampen tar form i takt med at de loddrette stavene som slås på plass. Det er både et lett og morsomt arbeid som du kan gjøre alene. Men du trenger ei gummiklubbe og et vater.

Badestampens ryggstøtte bekytter mot varmen fra ovnen

Ryggstøtten monteres med to stående lekter på hver side av ovnen. Støtten beskytter badegjestene mot varmen fra ovnen.

SERIE: Bygg hytte, badstue og villmarksbad


På en fantastisk tomt ved en sjø langt inne i skogen, bygde vi en hytte som vi innredet til badstue. I tillegg lagde vi et herlig villmarksbad. Se alle delene av prosjektet her.

DEL 1: Bygg fundament til badestamp og hytte på naturtomtDEL 2: Sett opp en hytte som byggesett på en dagDEL 3: Innred en hytte til badstue DEL 4: Bygg din egen badestamp (denne artikkelen)