Badstua er klar til bruk. De lange benkene har plass til 8–10 personer og er derfor utstyrt med bein i endene og på midten. Den vedfyrte badstuovnen står på ildfast tegl og en sementbasert plate.

Tidligere har vi vist hvordan du bygger en hytte på ti kvadratmeter. Den ble levert som et byggesett, som inneholdt alt vi hadde bruk for utvendig.

Nå skal vi realisere drømmen om ei badstue i skogen, og vil innrede hytta til dette, inkludert et praktisk omkledningrom. Hytta ligger langt unna noe kommunalt ledningsnett, og foreløpig er det ikke noen brønn på tomta, men det er faktisk bare en fordel, for det gjør byggingen enklere.

Vi innreder ikke noen dusj i hytta, og nøyer oss i stedet med en enkel utedusj.

Badstua tar det meste av plassen

Fordi hytta ikke skal ha noe våtrom, trenger vi ikke å tenke på membran, røropplegg eller avløp.

Vi nøyer oss derfor med å innrede et lite omkledningsrom i den ene enden av hytta, og lar badstua fylle resten av bygget.

Vi begynner med himlingen, fortsetter med veggene og avslutter med å montere gulvlister og lister rundt døra og vinduene.

Tenk godt gjennom innredningen til badstua

Fordi vi ikke har tilgang til elektrisitet her ute i skogen, har vi målt opp nøyaktig på stedet og kappet alt panelet hjemme med en elektrisk sag. Det er nemlig en hel del som skal kappes, og det blir tungt å kappe alt for hånd.

De ferdige bordene nummereres eller merkes på en annen måte, og legges i passe store bunter som kan bæres. Det er også praktisk at du i god tid bestemmer hvordan innredningen skal se ut.

Ønsker du for eksempel å henge noe tungt på en eller flere vegger, bør bindingsverket forsterkes, og det må gjøres før veggene isoleres og kles med panel innvendig.

Nå er det snart på tide å innvie badstua. Her er det benkene som blir montert.

Last ned hele artikkelen og se hvordan det gjøres.

SERIE: Bygg hytte, badstue og villmarksbad

På en fantastisk tomt ved en sjø langt inne i skogen, bygde vi en hytte som vi innredet til badstue. I tillegg lagde vi et herlig villmarksbad. Se alle delene av prosjektet her.DEL 1: Bygg fundament til badestamp og hytte på naturtomtDEL 2: Sett opp en hytte som byggesett på en dagDEL 3: Innred en hytte til badstue (denne artikkelen)DEL 4: Bygg din egen badestamp