4 tips til enklere, raskere og sterkere stolper

Spar tid og unngå problemer når du setter stolper i bakken. Med disse uunnværlige håndverkertipsene, går det raskere og blir enklere – uansett om du skal bruke stolpene til et gjerde, en hageport, utebod eller noe helt annet.

Stolper tips dybdestopp jordbor

Snoren viser vei mellom hullene. Teipen fungerer som dybdestopp.

1. Dybdestopp på jordbor

Når du skal bore hull til stolper, trenger du ei snor å rette deg inn etter. Snoren markerer linjen som hullene skal bores i. Hvis du også setter en teipbit på jordboret, kan du enkelt holde øye med når hullet er dypt nok.

GUIDE: 3 metoder: Slik får du stolpene raskest i bakken

2. Hjelp til den første stolpen

Når du skal sette opp stolper, og stolpene skal graves ned, er den første stolpen alltid den vanskeligste å få på plass. Med hjelp av noen lekter går jobben lett, selv om du er alene.

Bank først ned to støttepinner i bakken, et stykke fra stolpen. Skru deretter fast lekter til støttepinnene, og bruk tvinger til å feste lektene et stykke oppe på stolpennår den er i lodd. Dermed står den stabilt mens du fyller grus eller jord rundt den.

Stolper støtte lekter

Med et par lekter er det enkelt å holde den første stolpen på plass.

3. Avstandsbrikke på stolpene

Når du skal sette opp en rekke stolper, retter du inn stolpene etter en snor som festes på de to ytterste stolpene du begynner med. Da er det en god idé å sette avstandsbrikker på endene av snoren.

Når du plasserer de midterste stolpene, skjer det nemlig fort at en av dem presses litt mot snoren. Dermed blir de siste stolpene sittende feil.

Les også: KNALLSTERK skjerming– med mindre gravearbeid!

Stolper avstandssnor

Sett stolpene perfekt med avstandsbrikker.

4. Bruk hjelpebord og klosser

Når du skal sette en rekke stolper i bakken, er det kjekt å ha et hjelpebord å plassere stolpene mot. Da blir jobben enklere, og jobben går raskere.

Hvis du også monterer klosser på hjelpebordet, blir det enda enklere å plassere stolpene riktig. Klossene monteres der stolpene skal stå, slik at det blir lik avstand mellom alle stolpene.

SE OGSÅ: Redd den råtne stolpen.

Stolper hjelpebord

Hjelpeklosser med riktig avstand til hverandre, er til god hjelp ved oppstillingen av stolper.

Akkurat nå leser andre ...