Byggeveiledning
Lett
Vanskelig

Rå og rustikk betongbenk

Hagebenken i betong er både rå og rustikk, og det er kanskje derfor den er så populær. Hvis du benytter deg av veiledningen vår, viser vi deg hvordan du enkelt kan støpe din egen betongbenk og samtidig sette ditt personlige preg på den. Arbeidet med betongbenken er ikke vanskelig, men du må være nøye både når du du skal sette sammen formen og når du skal vibrere betongen, slik at du unngår store porer i den ferdige betongbenken.

Les også: Flott, enkel og billig luksusbenk

Gjør betongbenken lett

For å unngå at betongbenken kommer til å veie altfor mye, har vi valgt en løsning som sikrer at betongbenken blir lett, og på den måten vil det være lettere å flytte den rundt i hagen. Vi har nemlig valgt å støpe polystyren inn i betongbenken. Polystyren er enkelt å fjerne når betongbenken har fått lov til å herde.

Styrk betongbenken med fibre

For å gi betongbenken styrke, slik at den kan tåle at du sitter på den, bruker vi fiberarmert betong. Det har den fordelen at det er lettere enn jernarmert betong, og du kan gå ned i mindre tykkelser når det ikke er plass til armering overalt, men kun på de mest belastede stedene. Kunstfiber får du kjøpt i velassorterte byggvarehus, eventuelt hos en murmester. Deretter velger vi å forsterke betongbenken med to armeringsstenger, slik at spennet på betongbenken kan bli opptil to meter.

Din personlige betongbenk

I veiledningen viser vi også hvordan du kan blande farge i betongblandingen, slik at du får en hagebenk i betong med ditt eget personlige preg. Vår betongbenk har vi valgt å farge litt mørkere ved hjelp av et svart fargepulver. I veiledningen forklarer vi også hvordan valget av materialet til støpeformen kan påvirke utseendet på det endelige resultatet.

Om du har lyst til å støpe din egne betongbenk, kan du laste ned veiledningen på denne siden, der vi guider deg gjennom alle trinnene fra å bygge støpeformen til selve støpingen.

LES OGSÅ: Støp et flott speilbasseng på en helg!