Gressplen - slik blir den grønn igjen

Ser plenen din ut som en åker? Ta det med ro, den kan fint bli frisk og flott igjen

Gress er flott, og det er en ualminnelig sterk plante. Derfor er gress praktisk å ha i hagen, men til tross for alle gressets sterke sider, trenger det hjelp fra deg. Ellers blir det invadert av mose, løvetann og annet ugress. Og er skaden skjedd, kan det virke uoverkommelig å rette opp forsømmelsene. For da må vel hele plenen freses opp og planeres på nytt? Eller må det kostbar ferdigplen til?

Svaret fra de profesjonelle er heldigvis at du kan gjøre jobben med en betydelig mindre innsats. Her viser vi hvordan fagfolk retter opp en sliten, kulete og nedslitt gressplen med et minimum av materialer, og de bruker kun noen få timer på jobben.

De bruker blant annet en stor og effektiv vertikalskjærer, som du må leie – alternativt kan du klare deg med mindre verktøy og bruke mer tid.

Når jobben er ferdig, ser plenen kanskje ut som noe labradoren til naboen har gravd opp. Men fortvil ikke, nå er det gressets tur til å vise hva det duger til. Og det tar den tiden det tar. Normalt fem-seks uker. Men da er plenen også som ny igjen.

LES OGSÅ: Slik får du en sterk plen med gressarmering!

Last ned artikkelen og få gartnerens 5 enkle trinn til en sunn og grønn gressplen

I artikkelen viser vi deg fem enkle trinn til hvordan du forvandler gressplenen din. Du kan se hvordan du:

  • Fjerner mose og ugress
  • Lufter plenen
  • Retter opp plenens ujevnheter og hull
  • Gjødsler plenen din
  • Holder plenen i toppform

LES OGSÅ: Mosefjerner eller vertikalskjærer til gressplenen?