Hvilken pizzaovn er best?

Spørsmål

Jeg skal ha en utendørs pizzaovn, men er i tvil om jeg skal bygge en vedfyrt pizzaovn selv eller kjøpe en pizzaovn på gass. Hva er den beste pizzaovnen?

Svar

Det er stor forskjell på kvaliteten på pizzaovner, og pizzaovner kommer også i forskjellige utforminger. Mange entusiaster mener at de beste pizzaene blir laget i en ekte steinovn.

Til gjengjeld er det enormt enkelt med en pizzaovn på gass.

Her kan du lese mer om fordelene og ulempene ved både pizzaovn på gass og en vedfyrt pizzaovn.

Pizzaovn på gass vs. vedfyrt pizzaovn

Den største forskjellen er selvsagt måten du tenner opp i pizzaovnen på, og det er fordeler og ulemper ved begge typene.

  • Vedfyrt pizzaovn

Mange pizzaovnseksperter er enige om at de beste pizzaene blir laget i en ekte steinovn eller pizzaovn.

Det skyldes at veden som du fyrer opp med i en vedfyrt pizzaovn, bidrar til å gi en lekker røkt og autentisk smak til pizzaene dine.

Den beste pizzaovnen bygger du selvfølgelig selv.

Du kan fint kjøpe en pizzaovn som byggesett, men du kan faktisk ganske billig og enkelt bygge din egen vedfyrte pizzaovn.

Les mer her: Bygg verdens enkleste pizzaovn

Det er lett å tenne opp i en vedfyrt pizzaovn, og det krever ikke spesiell ved eller noe særlig erfaring.

En fordel med en vedfyrt pizzaovn er at du også kan gjenbruke asken. Du kan for eksempel bruke den i små mengder som gjødsel.

Hvis du har høner, kan du også bruke asken til å lage et deilig støvbad til hønene.

Her kan du lese mer om hvordan du tenner riktig opp i en pizzaovn, og hvordan du kan kvitte deg med asken: Slik tenner du opp i en pizzaovn

En vedfyrt pizzaovn bruker lenger tid på å bli varm enn en pizzaovn på gass, men når ovnen først er varm, kan den holde på varmen enormt lenge.

I tillegg kan du bygge en pizzaovn i akkurat den størrelsen du har bruk for, og det er derfor både plass og brennetid til å lage pizzaer til hele familien.

LES OGSÅ: Oppskrift på hjemmelaget pizza

  • Pizzaovn på gass

En gassfyrt pizzaovn varmes selvfølgelig opp av gass som brenner. Den blir derfor raskt varm, og kommer fort opp i en ideell pizzatemperatur.

De fleste pizzaovner på gass er små, og dermed opplagt som pizzaovn til terrassen.

En stor ulempe med en pizzaovn på gass, er at det som med gass til grillen og annet koster litt å bruke den. Du skal også ha et sted hvor den gassfyrte pizzaovnen kan oppbevares når du ikke bruker den. Det kan komme til å kreve et ekstra hagebord eller ekstra plass i boden eller på terrassen.

Hvis du allerede har en gassgrill, er en gassfyrt pizzaovn smart, fordi du da kan bruke samme gassflaske til både grillen og pizzaovnen.

Enkelte pizzaentusiaster mener at pizzaer fra en gassfyrt pizzaovn ikke har den samme autentiske smaken som en pizza tilberedt i en vedfyrt pizzaovn, men hvis du mener at en pizzaovn på gass er det riktige for deg, skal du selvfølgelig kjøpe det.

    Akkurat nå leser andre ...

    Mer fra kategorien Pizzaovn