Slik bruker du ekspanderende fugebånd!

Fugebånd er en litt dyrere løsning når du skal velge fuger til vinduer og dører. Men det ekspanderende fugebåndet er til gjengjeld enkelt å arbeide med!

Fugebånd: Slik bruker du ekspanderende fugebånd!

Fugebånd settes fast i fugen rundt vinduer og dører. Det utvider seg etter kort tid, slik at fugen tetter helt ut.

Fugebånd: Slik bruker du ekspanderende fugebånd!

Fugebånd settes fast i fugen rundt vinduer og dører. Det utvider seg etter kort tid, slik at fugen tetter helt ut.

Fugebånd brukes til å fuge utvendig rundt vinduer og dører. Fugebånd minner om en tetningslist med en limstripe på den ene siden, slik at det kan limes fast i fugen rundt dører og vinduer.

Fugebånd består av et kunstmateriale som holder regnet ute og samtidig er diffusionsåpent, slik at eventuell fukt fra huset kan slippe ut.

Ekspanderende fugebånd

Fugebånd er en litt dyrere løsning når du skal velge fuger til vinduer og dører. En elastisk fuge eller mørtelfuge er et billigere valg, men ikke like enkelt som fugebåndet.

LES OGSÅ: Unngå tre klassiske fugefeil

Fugebåndet ekspanderer kort tid etter at du har montert det rundt i kanten - etter cirka et kvarters tid slik at fugen mellom veggen og vinduer eller dører blir fylt ut. Derfor skal du helst ikke ta pause i arbeidet når du legger på plass fugebåndet.

Det kan være en fordel å kjøle ned fugebåndet før du monterer det, spesielt om det er varmt. Da vil det gå litt lenger tid før det utvider seg.

Slik ser fugen ut når fugebåndet har utvidet seg. Fugen er fylt helt ut.

Gjør rent før fugebåndet monteres

Det er viktig at fugen der fugebåndet skal monteres, er rengjort grundig før fugebåndet settes opp.

All løs puss og møkk skal fjernes, slik at fugebåndet sitter ordentlig. Det er derfor en god idé å støvsuge fugen før du setter i gang.

Når du monterer fugebåndet rundt for eksempel et vindu, skal du begynne med de loddrette sidene og ende med de vannrette.

Fugebåndet presses godt fast med for eksempel en sparkel, slik at vedheften blir bra.

Fugebånd i svart og hvit

Fugebånd finnes i flere forskjellige farger, for eksempel svart og hvit, alt etter hva som passer best til huset ditt. Det finnes også i forskjellige størrelser som passer til forskjellige fugebredder. Typisk passer de minste fugebåndene til fuger på 6-9 mm, mens de største passer helt opptil 24 mm.

LES OGSÅ: Lær hvordan du skifter tetningslister smartest

    Akkurat nå leser andre ...

    Mer fra kategorien Fuge