Slik bruker du ekspanderende fugebånd

Det eneste du skal gjøre, er å åpne en rull og presse båndet på plass. Uten kliss, uten glatting, uten krøll. Fugebånd på rull er en bekvem snarvei når det skal fuges rundt dører og vinduer.

Vanskelighetsgrad
Tidsforbruk
10 minutter
Pris
150 kroner

Intro

Fugebånd er et godt alternativ til en gummifuge sprøytet ut av en fugepistol. Fugebåndet består av et kunststoff som er komprimert. Så snart du åpner rullen, utvider båndet seg. Inne i mellomrommet mellom for eksempel et vindu og en murvegg, ender det med å tette effektivt igjen for regn og vind.

Du skal altså verken styre trykket på en fugepistol eller sørge for å glatte fugen pent. Det klarer fugebåndet selv.

Fugebånd utvider seg raskt, så det er smart å kjøle det ned i et kjøleskap eller en fryser før du setter i gang. Da utvider det seg saktere, og du har god tid til å legge det på plass mellom veggen og karmen.

På båndets ene side er det en klebeflate. Den er ganske effektiv, så trekk av beskyttelsesfolien etter hvert som du jobber deg fremover. Da unngår du at båndet klistrer seg fast andre steder enn på karmen til vinduet eller døren.

Fugebånd til dører og vinduer fås i forskjellige bredder og i flere farger, slik at du kan matche husets eksisterende fuger.

Den eneste ulempen ved ekspanderende fugebånd er prisen; det er en hel del dyrere enn en patron med fugemasse.

Vejledning

1

Skjær eller klipp litt av rullen. De første par centimeterne er klemt sammen for å holde rullen lukket, og skal kasseres. Rullen er kjølt ned, så den utvider seg langsomt.

2

Press inn fugebåndet mellom karmen og veggen. Limflaten skal vende inn mot vindusrammen, og beskyttelsesfolien fjernes fortløpende, etter hvert som du ruller ut båndet.

3

Press båndet på plass med en sparkel. Det gjør det enklere å legge det rett, enn om du presser med fingrene.

4

Fortsett langs neste side (her øverst). I hjørnet er det viktig at de to endene støter sammen uten en sprekk mellom seg.

5

Ferdig fuge! I løpet av få minutter er det fuget rundt hele vinduet. Fugebåndet utvider seg i løpet av noen minutter og sitter helt tett. Har du gjort deg flid, oppnår du en flott, jevn fuge. Og du slipper å vente på at den tørker.

Video

TIP: Frys en ekspanderende fugestrimmel

Video

Magasinartikkel

Last ned artikkelen i PDF-format, slik den opprinneligt ble vist i magasinutgaven til Gjør Det Selv.

    Akkurat nå leser andre ...