Våtromsmembran

VIKTIG: Gulvet og veggene i alle våtsoner skal være våtromssikret.

REDAKSJONEN ANBEFALER: Lag en våtromsmembran på badet

Alternativ: Folie

Det finnes en spesiell våtromsfolie som limes på vegger og gulv, slik at du raskt får dekket et stort areal. Alle hjørner, skjøter og rørgjennomføringer skal likevel sikres på samme måte som med den flytende våtromsmembranen.

LES OGSÅ: Når er det nødvendig med våtromssparkel?

Lover og regler

Unngå to lag dampsperre. Er den ene veggen i våtrommet en yttervegg med dampsperre, må dampsperren fjernes før du legger på en helt tett våtromsmembran. Ellers vil det bli to lag med dampsperre, der du kan risikere at det kan stenges inne fukt.

Vegghengt toalett. Rommet inne i veggen bak et vegghengt toalett – der sisternen og vanntilførselen sitter – er også våtsone og skal sikres. Det er et sted som ofte blir glemt, dessverre også av håndverkere.

TIPS: Hull i membranen

Når du lager hull til skruer i et våtrom, er det viktig å få tettet hullet i membranen. Det gjøres helt enkelt ved å fylle hullet med våtromssilikon, før en plugg eller en skrue settes i hullet.

VIKTIG: Kjøp et system

Det er ikke så viktig hvilket merke du velger, bare det er godkjent. Men du bør bruke et “system”, der alt er fra samme produsent, og er laget for å fungere sammen. Ellers kan du risikere at membranen ikke holder tett i det lange løp.