Svevende trapp

Kraftige metalltrinn, montert på en kraftig metallvange, gjør trappen solid. Likevel ser den veldig lett ut.

Det var prisen som gjorde utslaget da Nils bestemte seg for å bygge sin egen trapp. Prisene for de trappene han kunne finne på nettet, startet på nesten 20.000 kroner. Det syntes han var dyrt, og han mente han kunne klare det mye billigere selv. Resultatet ble en svevende eleganse til halve prisen.

Trinnene på trappen ser ut som om de svever i rommet, med en tilsynelatende dårlig forankring i veggen i siden. Det er nesten så du tenker deg om før du våger å gå i den – men trappen er alt annet enn svak. Konstruksjonen, som er skjult i veggen og i trinnene, er nemlig særdeles solid. Samtidig er den så enkel at andre med litt byggeerfaring og kontakt med en smed eller en annen som kan sveise, kan gjøre det samme som Nils. For han deler gjerne oppskriften med de som vil kjenne hemmeligheten bak trappen.

Svevende trapp

Den gamle vindeltrappen er fjernet, og er blitt erstattet med en svevende trapp som du kan lese mer om i artikkelen.

Last ned artikkelen og les mer om Nils og trappen

Uansett om trappen faller i smak eller ei, så er den et godt eksempel på at du kan få det som du vil ha det, hvis du våger å gi deg i kast med å gjøre ting selv. Det er penger å spare og mulig å få ting akkurat slik du vil ha dem.

I artikkelen kan du lese om:

  • Trappens grunnkonstruksjon
  • Montering av vange og trinn
  • Veggen som bygges utenpå vangen
  • Trinnene som bygges inn i trekasser
  • Gelenderet som er laget av rustne rør