Reparasjon
Lett
Vanskelig
Når det først har blitt hull i betongen på trappen, blir det fort større skader. Det gjelder derfor å fikse det raskt, før skaden blir for stor.

Når det først har blitt hull i betongen på trappen, blir det fort større skader. Det gjelder derfor å fikse det raskt, før skaden blir for stor.

En betongtrapp utsettes for stor slitasje og kraftige temperatursvingningner. Er det først blitt en skade i trappen, er den ekstra sårbar. Det trenger ned vann, som fryser til is og sprenger av nye biter puss og betong. Derfor gjelder det å få reparert hullene, før de vokser seg enda større.

Det er viktig at alle løse biter fjernes, før du begynner å fylle hullene med ny betong. Du skal være oppmerksom på at ikke alle løse biter synes med det blotte øye. Men hvis du banker på trappen med en hammer, vil du kunne høre på lyden om betongen sitter skikkelig fast.

Hvis noen av hullene som skal repareres er små, kan det lønne seg å hakke av litt ekstra. Da får du nemlig fylt i mer betong, og jo tykkere laget av reparasjonsmørtel er, desto bedre holder reparasjonen senere.

Reparasjonsmørtel kan du kjøpe ferdig blandet i sekk, som du bare tilsetter vann – det er enkelt og greit.

LES OGSÅ: Velg riktig mørtel

Redd den slitte betongtrappen

I denne gjør det selv-veiledningen kan du se hvordan du fikser en slitt betongtrapp, slik at den holder i årevis. Alle kan henge med, men det er viktig at du er nøye med å fjerne all løs puss, slik at du bygger opp på helt fast bunn.

Vi viser hvordan du:

  • fjerner den løse pussen
  • klargjør til ny betong
  • reparerer hullene og sliper etter
  • maler trappen og gelenderet
  • kler trappen med fliser