Byggeveiledning
Lett
Vanskelig
Denne familien har utnyttet trappens bredde og dybde på 80 cm, og montert en klesstang til yttertøy i det store skapet. Her er det også blitt plass til tre hyller.

Denne familien har utnyttet trappens bredde og dybde på 80 cm, og montert en klesstang til yttertøy i det store skapet. Her er det også blitt plass til tre hyller.

Plassen under en trapp er opplagt til oppbevaring, men det kan være vanskelig å finne en optimal løsning. I denne rekkehusleiligheten har eierne tenkt ut og bygget en smart løsning til familiens plassproblemer.

Mor i huset var lei av at sko, yttertøy og mange andre ting fikk entreen til å se rotete ut. Derfor ble det skrå rommet under trappen til andre etasje utnyttet til et trappeskap med fire dype reoler med masser av hyller. Og resultatet ser virkelig bra ut.

Skap med uttrekk

Et trappeskap må spesialbygges så det passer til trappen. Etter å ha undersøkt hva det ville koste å få det laget av håndverkere, valgte huseieren her selv å måle opp, skissere og kjøpe materialer, før hun fant frem bormaskin, sag og verktøykasse.

Løsningen består av fire uttrekksskap uten dørgrep. De to største modulene er montert på hjul, slik at de kan lastes tyngre.

Les også: 25 ideer til smart oppbevaring

De to mindre skapene har uttrekksskinner i stedet for hjul. Denne metoden er mer elegant, men ikke like enkel. Du må for eksempel lage en sokkel i bunnen, og skinnene skal festes til lister, så skapene kan tåle vekten fra de fylte hyllene.

Last ned artikkelen og få en komplett byggeveiledning

I artikkelen får du en komplett byggeveiledning til det geniale skapet på skinner. Vi viser deg blant annet hvordan du måler opp og bygger sokkelen langs gulvet, slik at skapet får en solid støtte i bunnen. Du kan også se hvordan du setter fast utrekksskinnene og monterer døra på skapet.