Bevissthet er første skritt

Kjøp sikkerheten du har bruk for, i stedet for bevisstløst å investere i alarmsystemer, superlåser og alle tenkelige sikringsbeslag. Her gjelder det gamle rådet om å se på hjemmet med tyvens blikk: Om du skulle bryte deg inn i hjemmet ditt, hvor er de svakeste punktene?

Det kan være greit å huske at innbruddstyver helst velger de enkleste løsningene. Derfor handler sikringsstrategien din først og fremst om å gjøre tyvens arbeid så anstrengende som mulig. Da velger han sannsynligvis et annet hus enn ditt.

Har du terrassedør, så start med denne. Dette er inn- og utgangen som de fleste tyver foretrekker. Sørg også for at tyven ikke uten videre kan åpne ytterdøren dersom han først er kommet inn i huset. Tyven foretrekker nemlig en ekstra rømningsvei. Selvsagt kommer han seg inn, hvis han virkelig vil. Men jo vanskeligere du gjør det, desto bedre.

10 tips som sikrer boligen mot innbrudd

1. Sikre lås og sluttstykke: Unngå at låsen sparkes opp ved å skifte til sikre låser med solide reiler og sikre låsesylindre med seks eller flere stifter.

2. Låser til vinduene: stopp tyvens flukt med tyvgods ved å montere låser på de mest utsatte vinduene – altså de som ligger skjult for nysgjerrige blikk fra naboer og andre.

3. Utvendig rutesikring: Sørg for at rutene ikke kan avlistes – en av de mest vanlige innbruddsmetoder.

4. Håndtak med lås: Unngå innbrudd via terrassen, og stopp dermed en av de mest brukte inngangsveiene for innbruddstyver.

5. Lås i stedet for vrider: Steng tyvens fluktvei gjennom en hoveddør. En innbruddstyv sikrer seg som regel en ekstra utveit, i tilfelle du kommer hjem og forstyrrer ham midt i arbeidet.

6. Hasper med sikring: Gjør vinduet ekstra sikkert med barnesikre hasper.

7. Enveisskruer til sikring: En tyv med skrutrekker får trøbbel hvis han støter på enveisskruer som bare kan skrus inn.

8. Ekstra sikre sikringsbeslag: Gjør det vrient for tyven med sikringsbeslag på vinduene.

9. Tapper til dører og vinduer: Stopp den ivrige innbruddstyven som utstyrt med en baufil er klar til å sage over hengslene i hoveddøren.

10. Roterende stenger foran kjellervinduene: Lag hodebry for den smidige tyven ved å sette stenger foran kjellervinduene.

Last ned hele artikkelen og les mer.