Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Kjøkkenvifte

Fjern matrøyken med en kjøkkenvifte. På disse sidene kan du finne inspirasjon til din nye kjøkkenvifte, og vi viser deg hvordan du monterer kjøkkenviften riktig.

Kjøkkenvifte – oppsett og montering av kjøkkenvifte

En kjøkkenvifte og en ventilator er to navn på samme sak, og har med årene blitt en fast inventar i alle kjøkken. Noen er store og klossete, mens andre er stilfulle og elegante - ja, noen kan rett og slett gå for å være en lampe. Kjøkkenvifter, eller ventilatorer om du vil, har dog det til felles at deres oppgave er å suge opp damp og matos fra matlagingen, slik at det ikke spres til resten av huset.

To typer kjøkkenvifter

Det finnes mange forskjellige typer kjøkkenvifter på markedet, men i bunn og grunn finnes det to typer kjøkkenvifter: en kjøkkenvifte som suger luften ut av rommet, og en kjøkkenvifte som resirkulerer luften i rommet.

Utsugingsventilatoren fungerer ved å suge ut luften via en avtrekkskanal, gjennom ytterveggen eller opp gjennom taket.

Resirkulasjonsventilatoren krever ikke uttrekk, og er derfor vesentlig enklere å montere. Den har til gjengjeld et kullfilter som typisk må skiftes 2-3 ganger årlig. Denne typen ventilator fjerner dog ikke dampen, men den kan være praktisk på de stedene hvor det ikke er plass til en utsuginsventilator.

Montering av kjøkkenvifte

Når du skal montere en kjøkkenvifte er det først og fremst viktig at du måler opp grundig. Da sikrer du at kjøkkenviften kommer til å sitte nøyaktig over komfyren eller induksjonsplaten – du forsikrer deg samtidig om at du ikke kommer til å lage hull på feil sted i veggen.

Kjøkkenvifte med ekstern motor

Fordelen med en kjøkkenvifte med ekstern motor er at kjøkkenviftens motor kan plasseres et stykke unna selve hetten, dermed kan den settes på yttersiden av veggen – noe som vil gi en
lydløs ventilator.

Ved oppsett av en ekstern motor på yttersiden av en murvegg, er det nødvendig med et såkalt kjernebor for å lage hullet. Kjerneboret rekker ikke hele veien gjennom murveggen, så det er derfor nødvendig også å forbore med et langt murbor. Etterpå kan det bores innenfra med kjerneboret til du er halvveis, og deretter kan den siste halvparten av hullet bores utenfra.

Din bestilling
Bestilling
Opprett Profil
Du er i ferd med å kjøpe tilgang til:
Total pris: null kroner
Mer for mindre?
Få over 1000 byggeveiledninger og full digital tilgang for kun 29 kroner
    • Tilgang til over 1000 digitale byggeveiledninger
    • Du kan si opp abonnementet når som helst.
    • Etter tilbudet fortsetter du i løpende abonnement til kr 79 pr. måned
Kun kr 29 første måned
Du må taste inn fornavnet ditt
Tast inn etternavnet ditt
Ugyldig e-postadresse
Passordet må være minst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Tilbake
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis
Tilbake