Du kan behandle den rå betongoverflaten med olje eller lakk. Begge deler vil gjøre overflaten litt mørkere, som på bildet.

Du kan behandle den rå betongoverflaten med olje eller lakk. Begge deler vil gjøre overflaten litt mørkere, som på bildet.

Sett farge på betongen

Før du blander betongen med vann, kan du tilsette fargepigment og røre det godt sammen. Når betongen er tilsatt farge, er det bare å tilsette vann og støpe som vanlig. Prøv deg litt frem med forskjellige blandingsforhold, slik at du treffer den ønskede fargen. Det er ergerlig hvis resultatet blir for lyst eller mørkt.

Her kan du lese mer om hvordan du jobber med farget betong: Betong i alle mulige FARGER

Beskytt den rå betongoverflaten

Har noen lagt en epleskrott eller en brødskive på en betongplate, vil det gi en flekk som ikke forsvinner. Hvis du da ikke impregnerer overflaten. Du kan bruke en spritbasert gulvlakk, og rulle over platen et par ganger, eller du kan ta en klut og gni inn silikonolje i platen. Det går med en del, fordi betongen suger kraftig. Begge deler vil gjøre overflaten litt mørkere (som på fargestripen øverst på siden). Til gjengjeld får den aldri flekker som du ikke kan vaske vekk.

BESKYT DEN RÅ BETON:
Lakk påføres best med en rull.
Gni oljen på med en klut

STØP I BETONG: Eksklusiv kjøkkenbenk til rabattpris Rustikk støp til blomstene i hagen Rå benk i betong