Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Skjul ledninger bak listene

Skriv ut Lagre artikkel Du må være logget inn for å lagre artikler

Den gamle listen er sprukket og stygg, og må skiftes ut. Hvorfor ikke skjule den stygge ledningen samtidig? Det gjør vi ved selv å lage en list som gjemmer ledningen.

Det gjør vi ved selv å lage en list som gjemmer ledningen. Men først må den gamle listen av, og det gjøres lettest ved hjelp av et brekkjern. For ikke å ødelegge tapet og vegg, skjærer håndverkeren først tapeten over langs listen med en hobbykniv.

LES OGSÅ: Velg den riktige gulvlisten

Forsiktig brekker han så listen ut, og skåner samtidig veggen ved å holde en treplate mellom veggen og brekkjernet. Listen kan nå fjernes, og de gamle spikerne tas ut av veggen. På en pusset vegg som denne må du være litt forsiktig, så pussen ikke faller av. På den nye profilerte fotlisten skal vi nå ha montert både en kvadratisk list på 10 mm og en feielist, som også er 10 mm tykk.en kvadratiske listen limes fast på listen med trelim. La limklemmene sitte et par timer, til limet er tørt.

Feielisten skal festes på veggen, men før fagmannen gjør det, måler han høyden fra midten av listen og ned til bunnen av listen. Det er dette målet du skal avsette på veggen for at listen skal passe i høyden med fotlisten. Det bør forbores i feielisten med et trebor. Ved å forsenke hullet, sørger du dessuten for at skruehodet ikke stikker utenfor listen. Veggen her er en pusset trevegg, så feielisten festes med vanlige treskruer.

LES OGSÅ: Skjul kabler og rør med en sporfreser

Nå skal ledningen legges på plass, og takket være den trekantede formen på feielisten, ligger den av seg selv. Husk at det bare er ledninger som er godkjent til innbygging, eller nettverkskabler, som kan gjemmes bak lister hvor det ikke er adgang. Her har vi skåret over listen, så man kan se hvordan prinsippet virker. Som man ser er det plass til atskillige ledninger. Det forbores gjennom panel og trekantlist, før listen festes med en treskrue. Ledningene er nå skjult bak listen, som fungerer som en kabelkanal.

LES OGSÅ: 9 TIPS: Få ledningene til å forsvinne med en ledningsskjuler

Din bestilling
Bestilling
Opprett Profil
Du er i ferd med å kjøpe tilgang til:
Video: Skjul ledninger bak listene
Total pris: null kroner
Mer for mindre?
Få over 1000 byggeveiledninger og full digital tilgang for kun 29 kroner
    • Tilgang til over 1000 digitale byggeveiledninger
    • Du kan si opp abonnementet når som helst.
    • Etter tilbudet fortsetter du i løpende abonnement til kr 79 pr. måned
Kun kr 29 første måned
Du må taste inn fornavnet ditt
Tast inn etternavnet ditt
Ugyldig e-postadresse
Passordet må være minst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Tilbake
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis
Tilbake