Byggeveiledning
Lett
Vanskelig

Det er mange gode grunner til å sette brystpanel på veggene. De beskytter for eksempel veggen og skjuler ledninger. Men først og fremst er de utrolig flotte.

LES OGSÅ: 9 TIPS: Få ledningene til å forsvinne med en kabelskjuler

Brystpanel med elegante fyllinger kan gi spisestuen en unik personlighet og gi rommet et eksklusivt uttrykk.

Stilen skal passe til huset

For at du skal få suksess med brystpanel, skal de passe til husets stil. Det er et opplagt valg i et herskaplig hus, med stor takhøyde og fiskebeinsparkett på gulvet. Her skal brystpanelene ha fyllinger.

I en mindre enebolig, er det kanskje et enkelt mønster av loddrett perlestaffpanel som gir liv uten å bryte med stilen.

En nyere leilighet kan løftes med enkle, rene flater, og i et litt eldre hus er et brystpanel med høyde til oversiden av dørene kanskje det perfekte valget.

Jobben med brystpanel er likevel den samme – uansett hvilken stil du velger.

Det rette verktøyet

Du kan spare masse tid, om du forbereder deg godt og bruker det riktige verktøyet når du lager panel til veggene. Du skal blant annet sage mange skrå snitt til rammene.

Det kan fort ta en dag eller to ekstra hvis du skal sage listene i en gjærekasse og få det pent etterpå. Derfor er kapp-/gjærsagen nesten uunnværlig.

En spikerpistol skal heller ikke undervurderes. Den gir deg en fri hånd til å holde listene, slik at det går raskere og du får et mer nøyaktig resultat.

Kom godt i gang

I gamle dager bygget snekkerne brystpaneler med ekte fyllinger for å skape flater av tre. Du kan i stedet bruke en MDF-plate som er laget for å bygge brystpanel. Mønsteret bygger du selv av lister og platestykker på bakplaten.

Du kan laste ned PDF-en “Snarvei til høy klasse”, der det er en komplett veiledning til hvordan du bygger brystpanel på en helg. Artikkelen inneholder også en komplett beskrivelse av hvilke materialer vi har brukt. Du kan regne med en pris på cirka 350 kroner per meter. Da skal du også kunne få med maling.