Lett
Vanskelig
Hvordan pusse en vegg

Pussing av ujevne vegger

Hvis du har et rom hvor det er stor nivåforskjell mellom to vegger, for eksempel hvis den ene er av murstein og den andre er av gips, kan det være en vanskelig jobb å pusse veggene slik at de blir helt jevne.

Pussing av vegger er generelt en utfordrende oppgave, fordi det kan være vanskelig å få pussen til å sitte fast på veggen. Men det finnes to smarte materialer som gjør jobben mye enklere: gipspuss og multipuss.

LES OGSÅ: Puss hjørnet i en arbeidsoperasjon

Genialt med gipspuss

Til pussing av vegger er gipspuss et fantastisk materiale å jobbe med. Det er enkelt å røre opp, og det er lett å smøre på veggen i et tynt lag. Med gipspuss, unngår du også at det synker når pussen tørker.

Du skal dog vite at det går en del gipspuss på en hel vegg. Du kjøper det i sekker, og en sekk med 30 kilo gipspuss blir, når det er rørt opp, til 36 liter med puss. Hvis du skal pusse en kvadratmeter vegg med et lag på en centimeter, må du bruke ti liter puss.

LES OGSÅ: Gipspuss er genialt

Multipuss er sterkt

Når du pusser veggen med gipspuss får du en meget glatt vegg. Men den er ikke så sterk. Hvis du vil ha mer styrke, kan du tilføye et tynt lag multupuss. Det legges på i et tynt lag på veggen, etter at du har pusset den med gipspuss.

Multipuss tørker fort og gir flotte, jevne vegger. Det legges på med et stålbrett i et så tynt lag, at det er akkurat så det dekker veggen. Når multipussen har fått lov til å sitte litt, glatter du med et skumgummibrett og rikelig med vann. Dermed pusser du veggen!

Det er selvfølgelig viktig å gjøre et grundig forarbeid, slik at pussen kan sitte ordentlig fast på veggen. Du må bruke en primer, og du må bruke lirer slik at du kan styrke tykkelsen på pusset.

I PDF-artikkelen på denne siden, kan du lese alt om hvordan du pusser en vegg, og du får riktig veiledning trinn for trinn.