3 sikre metoder når du skrur i gips

Gips er et fremragende byggemateriale, som kan brukes de fleste steder. Men du må regne med å skru inn mange skruer. Det finnes maskiner som kan skru inn skruer på rekordtid, men mindre kan også gjøre det. Les med, og se hva du trenger.

Det anbefales at det gjennomsnittlig skal være 20 skruer per m2 i en gipsplate – i alle lag. Det betyr ofte en tung skrujobb, særlig hvis du ikke har riktig verktøy.

Er det snakk om en stor renovering av huset, med paller av gips i vente, så er det en god idé å investere i en gipsskrumaskin til skruer på bånd.

Er det derimot en mindre reparasjon som skal gjøres, så klares det fint med spesielle bits til gipsskruer. Mellomtingen finnes selvfølgelig også, og det er en gipsskrumaskin som skrur inn skruene lett og nøyaktig – dog enkeltvis.

De tre alternativene vi viser deg, kan alle sette en gipsskrue perfekt i en gipsplate. Forskjellen ligger i hvor raskt og effektivt de gjør det, noe som også gjenspeiles i prisen.

3 verktøy til å skru i gips

1. “Gammeldags” gipsskrumaskin

Pris cirka 500 kroner

Denne maskinen er virkelig effektiv. Den har justerbar skrudybde og trinnløs hastighet. Selve skrufunksjonen aktiveres først når det legges trykk på skruen, og maskinen stopper av seg selv når riktig skrudybde er nådd. Med en modell som denne må skruene dog skrus inn enkeltvis.

2. Gipsskruautomat

Pris cirka 2500 kroner (uten batteri og lader)

En batteridrevet gipsskrumaskin til skruer på bånd, gjør det til en lek å skru inn gipsskruer. Ettersom maskinen bruker skruer på bånd, blir skruprosessen både raskere og enklere. Det er en stor fordel at maskinen er batteridrevet. Da er ikke ledningen i veien når du beveger deg rundt.

3. Gipsskruebits

Pris cirka 50 kroner

En gipsskruebits som passer til en vanlig skrumaskin, er den absolutt billigste løsningen. Den fungerer fint til små gipsreparasjoner, men til større oppgaver er den ikke effektiv nok. Det er en stoppanordning på bitsen. Den hindrer at du skrur for dypt.

Gipsskruen skal sitte perfekt hver gang!

Skrus det for dypt, brytes det ytterste papplaget, og skruen holder derfor ikke platen som den bør.

Det blir et problem når det skal sparkles, hvis skruen stikker for langt ut.

Gipsskruen skal sitte perfekt hver gang. Sitter skruen for dypt, bryter den papplaget til gipsplaten og holder dermed minimalt. Sitter skruen for langt ute, kan ikke platen sparkles pen.

    Akkurat nå leser andre ...

    Mer fra kategorien Drill