Hekksaks test: Vi tester styrke, ergonomi, utholdenhet og støy i våre store test av hekksakser.

Vi tester styrke, ergonomi, utholdenhet og støy i våre store test av hekksakser.

Arbeidet med hekksaksen kan være krevende, og det er ofte forbundet med uheldige arbeidsstillinger, som belaster kroppen og kan skape problemer med rygg og nakke. Derfor er særlig to parametere viktige når du skal kjøpe en ny hekksaks: styrke, slik at maskinen problemfritt klipper seg gjennom greinene og jobben går fort, og ergonomi, slik at kroppen din skånes mest mulig.

Smarte funksjoner

Til testen har vi plukket ut seks batteriklippere fra noen av de mest populære produsentene. Alle maskiner kan kjøpes for under 3200 kroner, inkludert batteri og lader. Et par av deltakerne overrasker med noen virkelig gjennomtenkte funksjoner, som får dem til å skille seg ut. Her kan vi nevne justerbart håndtak og en smart ryggfinne, som dytter vekk de avskårede kvistene mens du klipper.

Slik har vi testet hekksaksene

Styrken og tennenes avstand på sverdet er bestemmende for hvor tykke greiner maskinene kan klippe over. Vi har testet styrken med forskjellige rundstokker, som ofte er sterkere enn friske greiner med samme tykkelse.

Arbeidsstillingene når det klippes hekk, er sjelden særlig gode. Derfor er en god ergonomi viktig når det skal klippes langs bakken eller med armene over hodet.

Utholdenheten er avgjørende for hvor lenge maskinene kan jobbe uten at du må ta pause for å lade batteriet. Støyen er avgjørende for hvor lenge du orker å bruke saksen.

Uavhengig test av hekksakser

Gjør Det Selv er 100 prosent uavhengig av produsenter, annonsører og andre kommersielle interesser.

Vår testredaktør undersøker markedet for hva som finnes, og håndplukker selv de maskinene han vil teste.

Alle produktene i testene blir utsatt for akkurat de samme harde prøvelsene, som du kan se nærmere beskrevet på disse sidene.

Vi har testet disse 6 hekksaksene

  • DEWALT DCM563P1
  • GARDENA COMFORTCUT LI-18/50
  • METABO AHS 18-45 V
  • STIGA SHT 24 AE
  • RYOBI RHT1855
  • BOSCH AHS 50-20 LI

LAST NED HELE TESTEN AV HEKKSAKSER og se hvilken maskin som ble den store testvinneren.