Tilhenger

En tilhenger er uunnværlig hvis du bedriver mye gjør det selv-arbeid. En tilhenger skal være trygg å bruke, derfor er det nødvendig å vedlikeholde den. På denne siden finner du veiledninger, videoer og gode råd til hvordan du kan reparere og vedlikeholde en tilhenger.

  Reparer en tilhenger selv

  En tilhenger blir slitt når den brukes mye, og det kan være deler på den som trenger å bli skiftet ut eller reparert.

  Hvis du reparerer småfeil på en tilhenger fortløpende, vil du spare deg for plutselige store utgifter, og du vil kunne ha glede av tilhengeren din i mange år.

  En tilhenger skal blant annet overholde krav til reflekser og lys. Det er derfor viktig at du setter deg inn i hvilke krav som gjelder for akkurat din tilhenger.

  Vedlikehold en tilhenger selv

  I de fleste tilfeller kan du reparere og vedlikeholde en tilhenger selv. En tilhenger blir raskt slitt, fordi den brukes til så mye forskjellig. Men du kan enkelt holde tilhengeren i god form likevel.

  Her får du 10 tips til hvordan du vedlikeholder en tilhenger: 10 TIPS: Hold tilhengeren i toppform!

  Skift hjullager selv

  Et hyppig problem med tilhengere er at hjullagerne blir slitt og går i stykker. I verste fall kan det føre til at tilhengeren begynner å slingre fra side til side når du trekker den etter bilen.

  Hvis du ikke skifter slitte hjullagre, kan det derfor få alvorlige konsekvenser.

  Du kan fortløpende sjekke tilstanden på hjullagerne ved å jekke opp tilhengeren og rykke i hjulene i sideretningen. Rikker hjulene hjulene seg da, er det et tegn på at hjullagerne er slitt.

  I denne veiledningen kan du se hvordan du kan skifte hjullager selv: Skift hjullager på tilhengeren

  Livet med tilhenger

  En tilhenger blir fort din beste venn, hvis du bedriver mye gjør det selv-arbeid. Fordelen med å ha en tilhenger, er selvfølgelig at du enkelt kan transportere for eksempel byggematerialer eller hageavfall til en gjenvinningsstasjon.

  Ofte er det de samme tingene som går i stykker, for eksempel tilhengerkontakten eller presenningen til tilhengeren. Du vil spare penger på å reparere dette selv, fremfor å kjøpe nytt hver gang.

  Du kan for eksempel enkelt og billig reparere strikken til presenningen, hvis den blir slapp. Dermed slipper du å kjøpe ny presenning.

  Hvis tilhengeren ikke står skjermet for regn og snø, kan det forringe bunnplaten. Blir den altfor slitt, kan du også reparere bunnplaten til tilhengeren selv.

  SE VIDEOEN: Slitt bunnplate

  Hvis du vil passe ekstra godt på tilhengeren, kan du bygge deg en tilhengergarasje.

  Se hvordan i denne byggeveiledningen: Smart garasje til tilhengeren