Byggeveiledning
Lett
Vanskelig
Innvendig etterisolering gjør ikke bare overflaten lun og inneklimaet mer behagelig. Overflaten blir også plan og glatt.

Innvendig etterisolering gjør ikke bare overflaten lun og inneklimaet mer behagelig. Overflaten blir også plan og glatt.

Det er ikke vanlig i Norge. Produktet er heller ikke lagervare, i hvertfall ikke ennå. Men vil du etterisolere vegger innvendig, er metoden vi viser deg her både enkel og effektiv. Produktet vi bruker heter varmveggsplater, og gir deg en god etterisolering og en solid overflate i én arbeidsgang.

Du slipper også å lage et skjelett bak platene, slik du ellers må gjøre ved en klassisk innvendig etterisolering med mineralull og gipsplater utenpå. I stedet skrur du de isolerte fibergipsplatene opp på spesielle tilhørende stolper, som i seg selv isolerer effektivt. Deretter skal platene bare sparkles i skjøtene og fuges i kantene, før de males til slutt.

REDAKSJONEN ANBEFALER: Alt om isolasjon

Effektivt tilskudd til eksisterende isolering

Varmveggsplatene blir dyrere enn en klassisk etterisolering, og de er ment som tillegg til en eksisterende isolasjon. Men det er et effektivt tillegg, for den enkle konstruksjonen utnytter plassen den opptar hundre prosent, og den bryter kuldebroer som over tid kan skape mørke skygger på ytterveggene.

Last ned hele artikkelen og se hvordan platene brukes.