Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Isolering av vegg

Du sparer mye penger på å isolere de kalde ytterveggene i huset ditt. Isolering av vegger er et opplagt gjør det selv prosjekt. Her kan du få en oversikt over de forskjellige mulighetene som finnes når du skal i gang med isolering av yttervegg.

Isolering av vegger

Det er mye penger å spare på å isolere veggene. Husets største areal består av vegger, så det er ikke overraskende at en etterisolering av veggene gir en solid besparelse i strømregningen.

Isolering av vegger kan gjøres på forskjellige måter. Den optimale løsningen for deg, avhenger av huset ditt.

Det kan være en god ide å starte med en hulmursisolering, hvis huset ditt har hulmur som ikke allerede er isolert. Hulmursisolering er nemlig en relativt billig og enkel isoleringsform som gir en stor besparelse i fyringsutgiftene. Hulmursisolering er en av de få oppgavene som det ikke lønner seg å gjøre selv. De profesjonelle isoleringsfirmaene gjør jobben superraskt med effektive maskiner og måler med termokameraer for å se om isoleringen ligger som den skal.

Isolering av yttervegg - innvendig eller utvendig?

Det kan veldig ofte lønne seg å isolere yttervegger, selv om de allerede er isolert. Ut over gevinsten i fyringsutgiftene, vil rommet ofte bli mer behagelig å oppholde seg i. En kald vegg gir trekk - luften ved veggen kjøles ned og synker. Det gir trekk, og rommet føles kaldere enn det egentlig er. Jo bedre en yttervegg er isolert, desto tettere vil veggens temperatur være på romluften, og jo mindre trekk får du.

Du kan isolere ytterveggene dine enten innvendig eller utvendig. Det er fordeler og ulemper ved begge metoder. På denne siden finner du forskjellige metoder og detaljerte veiledninger til begge typer isolering av yttervegger.

Husk dampsperren ved innvendig isolering av yttervegg!

Hvis du isolerer ytterveggene dine med innvendig isolering, er det veldig viktig at du har montert en dampsperre på den varme siden av isoleringen. Ellers kan du få problemer med fukt og mugg! Om vinteren vil den fuktige romluften kondensere (fortettes) ute i isolasjonen når den blir avkjølt til duggpunktet sitt. Det kjenner du fra dugg på speilet i et kaldt baderom når du har tatt en dusj. Resultatet er at fukten hoper seg opp i veggen. Det medfører dels nedsatt isoleringsevne, dels forhøyet risiko for fukt og mugg.

I denne artikkelen kan du lese mye mer om hva en dampsperre er og hvorfor den er viktig: Guide til dampsperre

Opprett Profil

purchase.course_name_message

Opprett Profil
Du må taste inn fornavnet ditt
Tast inn etternavnet ditt
Ugyldig e-postadresse
Passordet må være minst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis
Tilbake