Badebrygge

Har du en eiendom med strandlinje? Da er det opplagt å anlegge en båt- eller badebrygge. Du kan enkelt bygge en badebrygge selv. På denne siden finner du våre beste råd og byggeveiledninger til badebrygger. Vi guider deg trinn for trinn, og viser deg hvordan du for eksempel bygger en frostfri og solid konstruksjon til badebryggen.

  Hvis du har en eiendom med strandlinje, eller du har en båt, er det opplagt også å ha en brygge.

  En brygge er praktisk hvis du for eksempel skal fortøye en båt eller hvis du skal bade. Du kan også bruke bryggen som en flytende terrasse, der du tørt og godt kan sitte og nyte vannet.

  Bygg en badebrygge selv

  Skal du bygge en badebrygge, skal du først gjøre deg noen tanker omkring hvilke forhold bryggen skal stå i, og hva behovet ditt med en brygge er.

  Du skal for eksempel vurdere om du vil bygge en flytebrygge eller en fast badebrygge.

  En flytebrygge er opplagt der vannet fryser om vinteren, slik at bryggen kan trekkes på land, eller der det er store forskjeller på vannstanden.

  Her kan du lese om 6 smarte teknikker til en frostfri brygge.

  En fast brygge er mer stabil og krever en solid konstruksjon bygget på for eksempel et støpt fundament, eller på nedborede stolpesko i klipper eller stein.

  Oppbygging av badebrygge

  Du kan bygge en badebrygge slik du ønsker, etter behovet du har. Du bestemmer selv størrelse og form. Utformingen kommer selvfølgelig også an på hva du skal bruke badebryggen til.

  Les mer om hvordan du bygger en solid båtbrygge, som er forankret på bunnen av vannet.

  Du kan også lage en badestige til badebryggen, hvis du skal bade fra den.

  Hvis du skal bruke bryggen som terrasse på vannet, må du også tenke på at du skal bygge bryggen stor nok, slik at det er plass til hagemøbler.

  Hva koster en badebrygge?

  Prisen på en badebrygge avhenger selvfølgelig av størrelse og materialer.

  Du finner mange forhandlere av byggesett eller pontonger til brygger på internett, men du sparer penger ved å bygge selv.

  Når du bygger, er det viktig at du bruker riktige materialer til badebryggen. Trematerialene skal være impregnerte, og egnet til vannet (ferskt/salt) som bryggen skal stå i.

  Det kreves litt forskjellige materialer når du skal bygge badebrygge, og prisen kan derfor ta av. Det vil dog alltid være billigere å bygge selv enn å kjøpe ferdige løsninger.

  Badebrygge regler

  En bade- eller båtbrygge krever normalt en byggetillatelse. Forhør deg hos kommunen, og begynn ikke på prosjektet før du har fått alle tillatelser.