Svømmebasseng

På en varm sommerdag er det herlig å plaske rundt i et svømmebasseng. Og hvorfor ikke gjøre det i din egen hage? På denne siden finner du byggeveiledninger og inspirasjon til å bygge ditt eget basseng. Du får mange gode råd, slik at du er godt forberedt før du kaster deg ut i prosjektet. Hvis du er vant til gjør det selv-arbeid, kan du snart invitere venner og familie til poolparty i din egen hage. God fornøyelse!

  Når sommeren er over oss, og sommervarmen blir påtrengende, er det ikke noe bedre enn å kjøle seg ned i et utendørs svømmebasseng. Og hvorfor ikke gjøre det i din egen hage?

  Du kan nemlig fint bygge et basseng i hagen selv. Du bestemmer selv hvor stort prosjektet skal være, for du kan bygge et svømmebasseng akkurat slik du vil ha det.

  Hvordan bygger man et svømmebasseng?

  Du kan gripe an oppgaven på flere måter, for det finnes forskjellige løsninger, alt etter hvilken type basseng du ønsker å lage.

  Du kan for eksempel:

  1. Kjøpe et byggesett i stål
  2. Bygge det av byggeklosser av styropor
  3. Grave ned et svømmebasseng i glassfiber
  4. Støpe et svømmebasseng i betong, helt fra bunnen av – les mer her
  5. Kjøpe et basseng i et byggvarehus og bygge det inn i terrassen eller kle det med bord – se et flott prosjekt her

  Svømmebasseng pris – hva koster det å bygge et svømmebasseng?

  Det er store forskjeller i pris når du vil bygge et basseng selv. Det avhenger blant annet av hvilke materialer du bruker, og hvordan du velger å bygge bassenget.

  Du kan lese mer om å bygge basseng til hagen på 3 forskjellige budsjett her.

  Det finnes alternativer på markedet, der du kan kjøpe en pakkeløsning hos en leverandør. Men det vil nesten alltid være billigere å bygge et basseng selv.

  Hvis du velger en pakkeløsning, kan du i de fleste tilfeller likevel få bassenget slik du vil, og du kan også bestemme hvor mye du vil gjøre selv.

  Forbered prosjekt “basseng til hagen”

  Det er enkelte ting som er viktige å vurdere, før du begynner å bygge basseng selv.

  Du skal for eksempel tenke over hvor stort svømmebassenget skal være, og hvor det best kan plasseres.

  Tenk over hva du kommer til å bruke bassenget til. Skal du for eksempel bruke det til å svømme i, skal det ha en viss størrelse, mens du kan nøye deg med et mindre basseng hvis du bare ønsker et sted å kjøle deg ned.

  Tenk også over hvilken form du ønsker bassenget skal ha, og hvor dypt det skal være.

  Alt dette har stor betydning, hvis du vil grave ned bassenget i hagen.

  Hva sier reglene?

  Oppføring av et permanent basseng er søknadspliktig, og skal forestås av foretak med ansvarsrett. Permanente, mindre basseng, kan dog bygges uten ansvarsrett, dersom det ikke kreves særlig grad av prosjektering og bassenget ikke er tilkoblet offentlige vann- og avløpsledninger.

  Midlertidige basseng er unntatt søknadsplikt.

  Det kan finnes særregler, så husk alltid å sjekke reglene for der du bor.