Seng

Bygg en seng med innebygget oppbevaring eller lag en seng som ikke tar for mye plass når du ikke bruker den. Mulighetene er mange. Vi gir deg tips og veiledninger til å bygge din egen seng.

  Bygg din egen seng

  Det finnes mange forskjellige senger og sengerammer, men særlig sistnevnte kan være en stor fordel å bygge selv. Det er ikke bare billigere å bygge sin egen seng – du kan også tilpasse den til akkurat de behovene du har om du bygger en hjemmelaget sengeramme.

  Bygg seng selv

  Her hos Gjør Det Selv har vi flere forskjellige gjør det selv-veiledninger til hvordan du kan bygge din egen seng. En av de største fordelene med en hjemmelaget seng, er at du kan få en ekstra oppbevaringsplass ved å bygge en hjemmelaget sengeramme.

  Særlig i mindre soverom, der det ikke er plass til hyller eller store veggskap, kan det være en fordel med en hjemmelaget seng.

  Oppbevaring under sengen

  Vil du bygge en seng med oppbevaring, er det mest opplagte en hjemmelaget sengeramme som består av skuffer eller skap, alt etter hva det er plass til på soverommet. En hjemmelaget sengeramme med skuffer, krever litt mer plass, fordi det også krever gulvplass å trekke ut skuffene på.

  Bygg seng du kan gjemme bort

  Hvis du vil bygge en hjemmelaget seng eller en hjemmelaget sengeramme som skal være plassbesparende, er en skapseng en god løsning. En hjemmelaget seng som er bygget som en skapseng, har den fordelen at den kan gjemmes bort i et skap sammen med sengesettet når du ikke bruker den. Det vil gi deg nesten et helt rom du kan bruke til for eksempel et kontor eller lekerom om dagen.

  Du kan finne hjelp og veiledning til hvordan du kan bygge en skap- eller veggseng i disse to artiklene:

  Gjør det selv veiledning: Bygg en veggseng

  Gjør det selv veiledning: Skapseng - slik bygger du en skapseng

  Bygg en hjemmelaget seng med garderobe

  Hvis du ikke har noe imot å sove litt høyt over gulvet, er det faktisk også en mulighet å bygge en hjemmelaget sengeramme med garderobe. Høye skuffer i en hjemmelaget seng gir deg muligheten til å kunne henge opp skjorter og lignende på kleshengere under sengen.

  Alt er mulig med en bygg selv seng

  Hvis du kaster deg ut i å lage en hjemmelaget seng eller hjemmelaget sengeramme, så er mulighetene altså mange. Hvis du bygger en hjemmelaget seng, kan du med hjul og skinner enkelt oppnå en masse ekstra oppbevaringsplass under sengen, der det normalt ikke er stor oppbevaringsplass. En hjemmelaget seng kan derfor også være en plassbesparende løsning som gir deg et ekstra rom i det tidsrommet hvor sengen ikke er i bruk.