Veggseng

Hvis du mangler plass må du gjøre et kompromiss. Det kan bety at arbeidsrommet også må være et fungerende gjesterom. Men da er du selvfølgelig nødt til å kunne pakke sammen sengen for å sette den på høykant langs en vegg og gjemme bort sengetøyet. Det er altfor tungvint, spesielt når du kan bygge en flott, elegant og skjult veggseng i stedet.

Gjør rammemadrassen om til en veggseng

Hvis du vil ha mer plass og en elegant måte å gjemme bort sengen på, skal du gjøre om en rammemadrass til en vegghengt seng. Dermed kan du løfte opp sengen og skjule den i et spesialbygd skap når den ikke brukes. Skapet får den samme dybden som sengen, slik at veggsengen akkurat forsvinner i skapet.

En veggseng som holder

Vi bygger skapet til vår veggseng av helt vanlige MDF-plater. De er enkle å jobbe med, men selv om MDF-plater er lette, er de også sterke. Resultatet blir et lett og elegant skap, som likevel er sterkt og holdbart. I byggvarehuset kan du spørre om de vil sage til platene for deg – det sparer deg for både tid og arbeid når du skal bygge den vegghengte sengen.

Masser av muligheter for estetikk

Når du har bygd skapet til din vegghengte seng, kan du selv bestemme hvordan den skal se ut og males. Hvis du har en overfres, kan du gi veggsengen unike profiler og freste lister. Hvis du ikke har en overfres, kan du selvfølgelig også kjøpe lister med profiler til veggsengen.

Detaljene gjør veggsengen genial

En vegghengt seng er en enkel konstruksjon, og det er de små detaljene som virkelig gjør sengen genial. For eksempel er sengetøyet skjult i bunnen av vår veggseng, mens beina foldes ut når sengen skal brukes. Hele prosjektet er laget for å være praktisk og diskret.

Bygg en vegghengt seng på en helg – last ned den komplette veiledningen

Last ned byggeveiledningen og se trinn for trinn hvordan du selv bygger en veggseng lik den smarte varianten vi har laget. Vår ekspert viser deg blant annet hvordan du monterer de smarte fjærene som gjør sengen til en vegghengt seng. God fornøyelse.

LES OGSÅ: Bygg en skapseng og få mer gulvplass