Lett
Vanskelig

Gulvvarme i betong

Hvis du går rundt og synes gulvet i huset er kald, kan du vurdere å legge gulvvarme. Det er ikke et lite prosjekt og heller ikke det enkleste du kan kaste deg ut i, men det blir verdt jobben når du aldri mer trenger å fryse på føttene.

Hvordan lager jeg gulvvarme i betong?

Hvor enkelt støping av gulv med gulvvarme er, avhenger helt av gulvet og rommet du skal jobbe i. Hvis du skal bryte opp et betonggulv, må du være forberedt på hardt arbeid - og her trenger du tungt verktøy. Lei deg en solid borhammer til å pigge opp gulvet i småstykker. Den kan leies i de fleste byggvarehus.

LES OGSÅ: Skjul kabler og rør med en sporfreser

Pass på ryggen

Når du har pigget opp betonggulvet, er det en del kilo som skal bæres ut – og det er tungt arbeid. Derfor kan du igjen dra innom et verktøyutleiefirma og leie et transportbånd for noen hundrelapper per døgn. Det sparer deg for mye tungt arbeid.

Forbered underlaget

Ved støping av gulv med gulvvarme, er det viktig at du får laget et godt og solid underlag før du støper selve gulvet. Det kan du få ved å for eksempel å legge et solid lag lecakuler. Oppå legger du 100 mm isolasjonsplater, før du legger armeringsjern oppå dem igjen.

Slangene legges ut

Nå er det tid for å legge selve varmerørene ut på armeringsjernet. Her er det viktig at rørene ligger riktig, slik at varmen blir fordelt rundt i rommet på best mulig måte. Spør en rørlegger om du er tvil. Hvis du skaffer deg en såkalt bindemaskin, blir oppgaven med å binde slangene til armeringsjernet mye enklere, men det kan også gjøres med strips.

Last ned byggeveiledningen og se hvordan du støper gulv med gulvvarme i

Hvis du laster ned byggeveiledningen til støping av gulv med gulvvarme, kan du se hvordan våre eksperter trinn for trinn bryter opp det gamle gulvet, legger slanger og støper det nye gulvet. God fornøyelse.