Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Sag riktig hver gang

Skriv ut Lagre artikkel Du må være logget inn for å lagre artikler

Sag på riktig side av streken. Da stemmer det hver gang.

Sag riktig hver gang

Med dette enkle trikset blir arbeidet med sagen presist på millimeteren - hver gang.

Hvis du deler et tre meter langt bord i tre like lange deler, hvor lange blir da delene? Én meter er IKKE svaret! Sagbladet fjerner nemlig en del av emnet, og glemmer du det når du sager, går det galt.

Det er derfor helt avgjørende for presisjonen at du sager på riktig side av streken når du har merket opp til et sagsnitt. Gjør du det riktig, blir arbeidet millimeterpresist og du får et perfekt resultat.

Presisjonen begynner med riktig oppmåling
Allerede her går det galt. Legg merke til hvor blyantstreken havner: ikke på enden av tommestokken, men cirka en millimeter foran. Hvis prosjektet krever millimeterpresisjon, for eksempel når du lager en ramme, skal du passe på dette. En tynn, spiss blyant er en god begynnelse.

Sag rigtig hver gang med håndsag

Håndsag
Velg på hvilken side av streken du vil sage. Du skal aldri sage i selve streken. Da fjerner bladet for mye treverk. Hvis du er høyrehendt, er det opplagt alltid å sage på høyre side av streken. Treet på høyre side er altså det du IKKE skal bruke. Gjør det til en fast regel. En håndsag med et stivt sagblad kan følge streken nøyaktig.

Sag rigtig hver gang med stikksag

Stikksag
Snu stikksagen, slik at du kan se hvor bladet sager. Det kan være vanskelig å se oppmerkingsstreken foran selve stikksagen, men hvis du sager en plate eller et bord fra undersiden, er det enkelt å se bladet og følge streken. Velg hvilken side av streken du sager på. Den siden du sager på, er det treverket du IKKE skal bruke.

Sag rigtig hver gang med kappsag

Kappsag
Legg sagbladet ned på emnet før du starter sagen. Mange nyere kapp-/gjærsager har laserlys, som viser nøyaktig hvor sagbladet kommer til å treffe emnet. Har du ikke en laser på sagen din, legger du sagbladet ned på overflaten til emnet, FØR du starter sagen. Da kan du se nøyaktig hvor bladet sager, og om nødvendig rette opp.

Din bestilling
Bestilling
Opprett Profil
Du er i ferd med å kjøpe tilgang til:
Artikkel: Sag riktig hver gang
Total pris: null kroner
Mer for mindre?
Få over 1000 byggeveiledninger og full digital tilgang for kun 29 kroner
    • Tilgang til over 1000 digitale byggeveiledninger
    • Du kan si opp abonnementet når som helst.
    • Etter tilbudet fortsetter du i løpende abonnement til kr 79 pr. måned
Kun kr 29 første måned
Du må taste inn fornavnet ditt
Tast inn etternavnet ditt
Ugyldig e-postadresse
Passordet må være minst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Tilbake
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis
Tilbake