Slik stormsikrer du trampolinen

Værvarselet forteller om sterk vind. Har du en trampoline i hagen, er det en god idé å sikre den. Den kan nemlig volde stor skade hvis den blir tatt av vinden.

Trampoline i storm – Sherry Serhan

Sørg for å sikre trampolinen før vinden tar den. Da unngår du ubehagelige overraskelser ...

Når vinden for alvor griper tak, vil det store arealet på duken fungere som et seil – og selv en tilsynelatende stor og solid plantet trampoline kan enkelt lette fra bakken.

Særlig trampoliner med sikkerhetsnett er i faresonen for å ta en ufrivillig luftetur.

Fordi en trampoline fort veier 80 kilo, kan den gjøre voldsom skade hvis den blir tatt av vinden. Hus, biler, garasjer og mye annet er i faresonen – både hos deg og naboene.

I verste fall kan en trampoline være livsfarlig, hvis den treffer et menneske.

Sju ting du kan gjøre for å sikre trampolinen:

 1. Sett trampolinen i le. Har du en garasje eller et uthus, så sett trampolinen i le av det. Du kan eventuelt tjore den fast med et solid tau eller en kjetting.
 2. Fjern sikkerhetsnettet på trampolinen. Med sitt store areal, vil sikkerhetsnettet gjøre det lettere for vinden å få tak i trampolinen.
 3. Kjøp et stormsikringssett. For et par hundrelapper kan du kjøpe et stormsikringssett til trampolinen, for eksempel dette fra JYSK
 1. Snu trampolinen på hodet.
  Ved å snu trampolinen, unngår du at vinden kan få tak under den. Setter du samtidig noe tungt oppå den, for eksempel noen steinheller, er den godt sikret.

 2. Ta av duken på trampolinen.
  Den elastiske fjærduken virker som et sejl i vinden. Hvis bare understellet står igjen, reduseres risikoen for at trampolinen flyr av gårde.

 3. Ta fra hverandre trampolinen.
  En sikker løsning er å demontere trampolinen og sette den innendørs. Da flyr den ikke av gårde. Til gjengjeld tar det litt tid – ikke minst når den skal settes opp igjen senere.

 4. Den optimale løsningen: Grav ned trampolinen.
  En nedgravd trampoline blir ikke tatt av vinden, men det ligger unektelig et par dagers arbeid i prosjektet ...

  Akkurat nå leser andre ...