Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Derfor har du sølvkre i huset

Lagre artikkel Du må være logget inn for å lagre artikler

De fleste har hatt besøk av et lite sølvkre eller to, som piler over badegulvet. Men hvorfor er de der, og gjør de noen skade? Få svaret her.

Voksne sølvkre er mellom 7 og 12 mm lange.

Tegn på besøk:

Det lille, sølvskinnende og skallkledde insektet piler over gulvet, typisk i kjøkkenet eller på badet. Sølvkre bor i sprekker og hulrom og ses nesten bare om natten.

Hvilken skade kan sølvkre gjøre?

Sølvkre gjør ingen skade, med mindre du er filatelist, for de spiser frimerker. Nesten overalt er det et sølvkre eller to på badet, kjøkkenet eller andre fuktige steder. Men har du plutselig mange av dem, skal du sjekke hvor de holder til, ettersom det kan være et tegn på at det er mer fuktig et sted enn det børe være.

Slik bekjemper du sølvkre

Støvsugeren er effektiv, mens gulvvask ikke gjør noen forskjell, fordi de liker seg i fuktige/våte miljø. Du kan også fjerne dem med insektsmiddel.

Hvordan unngår du sølvkre?

Det er vanskelig å unngå dem helt, de har tross alt eksistert slik som de ser ut nå i 300 millioner år. Men sørger du for hyppig utlufting i fuktige rom, så kommer du ikke til å se så mye til dem.

LES OGSÅ: Skjeggkre: Slik kan du unngå skjeggkre

Opprett Profil

purchase.course_name_message

Opprett Profil
Du må taste inn fornavnet ditt
Tast inn etternavnet ditt
Ugyldig e-postadresse
Passordet må være minst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis
Tilbake