Lesernes beste ideer:Støp med betong

Betong er et sterkt og flott materiale, og prøver du deg på å støpe selv, setter kun fantasien grenser for mulighetene. Her er noen gode ideer fra leserne våre.

Støp betong kjøkkenbenk Gjør Det Selv

Når betongen er fordelt i støpeformen, skal den vibreres godt sammen for å bli kompakt og sterk. Det kan gjøres ved at du slår på formen med en hammer. Hullet til vasken lages med en bit polystyren, som er formet som vasken.

1. Ny benkeplate støpt i betong

"Jeg har nettopp pusset opp det gamle kjøkkenet i hytta vår, og ville gjøre noe annerledes. Derfor valgte jeg å støpe en ny benkeplate i betong. Det krevde en støpeform, som jeg bygget med en bunn av vannfast kryssfinér og lister rundt i kanten. Hullet til vasken har jeg laget ved å sette fast et stykke polystyren, i samme størrelse som vasken, på kryssfinérplaten med dobbeltsidig teip.

BYGG SELV: Støp en benkeplate av betong til kjøkkenet.

Benkeplaten er ekstra sårbar for brudd i de smale stykkene ved vasken, så her har jeg lagt et stykke armeringsjern i hver side. Det er brukt finbetong til prosjektet, som har tørket i formen i tre dager. Jeg vannet betongen regelmessig, slik at den ikke tørket for raskt. Da betongplaten var montert, ga jeg den steinolje, slik at den er mer motstandsdyktig og bedre tåler vann og skitt.J.M."

LES OGSÅ: 5 ting du ikke visste om å støpe betong

2. Betongbord med hull til parasoll

"Vi ønsket oss et hagebord som kan tåle å stå ute hele året uten å bli stygt. Derfor har jeg støpt et bord av betong."

BYGG SELV: Støp betong til utendørs bruk

Bordplaten er laget med et plastrør i midten, slik at det ble et hull i den ferdige platen. Hullet passer perfekt til en parasoll, og det tunge bordet er en effektiv “parasollfot” på cirka 200 kg. Det er støpt inn armeringsjern i bordplaten for å gi den ekstra styrke. Etterpå er bordplaten slipt, slik at den er jevn og og pen. Platen er også etterbehandlet med olje for å bli smussavvisende.F.J."

Støp betong hagebord Gjør Det Selv

Et hagebord i betong tåler å stå ute hele året, men det er tungt. Midt i bordet er det et hull som passer til en parasoll.

3. Gratis kjøleskap under bakken

"Vi skulle lage et lite tilbygg, og bestemte oss for å utnytte kulden under bakken til å få oss et underjordisk kjøleskap. Vi har rett og slett støpt et betongrør med en diameter på 50 cm og en lengde på 80 cm ned i fundamentet. På bunnen av røret, er det en konstant temperatur på 6-8 grader, som er helt perfekt til å holde drikkevarer kalde.

LES OGSÅ: Hva kan mikrosement brukes til?

Det er en stor fordel at store flasker som vin og brus kan holdes kalde her, og ikke i kjøleskapet, der de tar stor plass. Betongrøret er kledd med mosaikkfliser på innsiden. Kjøleskapet holdes lukket med et isolert lokk av eiketre.D.M."

Støp betong kjøleskap Gjør Det Selv

Kjøleskapet går 80 cm ned i bakken, der det er en temperatur på 6-8 grader. Hullet er velegnet til store flasker, som tar stor plass i et vanlig kjøleskap.

    Akkurat nå leser andre ...

    Mer fra kategorien Betong