Isolering

Når den varme drømmen om et lunt hus blir til et mareritt av fuktproblemer, er det ofte fordi vi vet for lite om hva som skjer inne i isolasjonen.

Du skal tenke deg godt om, før du etterisolerer et gammelt hus. Riktig utført er etterisoleringen en god investering for deg, og samtidig en gevinst for miljøet.

Men det kan gå veldig galt når du jakter på besparelser i fyringsutgiftene. Først og fremst fordi etterisolering ikke bare endrer på temperaturen i huset; den endrer også på fuktigheten i konstruksjonen og inne i huset. Når du etterisolerer, risikerer du at en konstruksjon som har stått solid og uovervinneligt i mange tiår går i oppløsning i løpet av kort tid.

LES OGSÅ: IR termometer - ta temperaturen på alle overflater

Det er kort sagt en alle tiders idé å etterisolere, men du skal kjenne til og huske på faremomentene, uansett om du vurderer å legge ut ekstra isolasjon på loftet, dekke veggene i stuen med ekstra isolasjon eller gjøre kjellerveggen eller gulvet litt varmere.

Er du det minste i tvil, skal du alltid ta en fagmann med på råd, før du kaster deg ut i arbeidet med å holde på varmen.

LES OGSÅ: Vindsperre beskytter og forbedrer isolasjonen din

Last ned artikkelen og unngå de verste fallgruvene

I artikkelen du kan laste ned her på siden, peker vi på de verste fallgruvene som du må være oppmerksom på når du isolerer huset ditt. Vi går gjennom 3 prinsipper du bør kjenne til når du isolerer. Du kan også lese om:

  • gulv med fuktproblemer
  • loft med for mye isolasjon
  • krypekjellere med varmemangel
  • vegger med utett dampsperre
  • kjellervegger med skader og mugg

OBS! Denne artikkelen er en del av et samlet tema om isolering. Du kan laste ned det samlede temaet her.