Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Forskellige muligheder for efterisolering

Lagre artikkel Du må være logget inn for å lagre artikler

Det er mange gode grunner til å etterisolere. Du sparer energi og penger, og du får et bedre inneklima. I tillegg er det i de fleste tilfeller en overkommelig gjør det selv-oppgave.

efterisolering2

Det er flere måter å gripe an oppgaven på – avhengig av økonomi, tid og håndverkerevner.

Her viser vi en rekke forskjellige muligheter:

  • Innvendig med mineralull og gips
  • Innvendig med varmveggsplater
  • Utvendig med mineralull og ny kledning
  • Utvendig med mineralull og puss
  • Smart metode til kjelleren

Innvendig med mineralull og gips

1

Du begynner med å lage et skjelett av stål- eller trelekter. Avhengig av hvilken vegg det er, kan det hende du må lage ventilasjon bak skjelettet.

2

Når isolasjonen er lagt i, skrus gips utenpå. Fug med akrylfugemasse, og legg dampsperre som tettes i overlappet og trykkes fast i akrylfugemassen.

REDAKSJONEN ANBEFALER: Dette skal du vite om montering av dampsperre

3

Til slutt monteres enda et lag gips utenpå det første laget, men forskjøvet i forhold til det.

Innvendig med varmveggsplater

1

Varmveggsplater er gipsplater med pålimt isolasjon, som monteres på isolerte lekter. Isolasjonen er 50 mm tykk, så det er grenser for effekten.

2

Når lektene er skrudd fast, monteres varmveggsplatene utenpå. Denne typen plater er også godt egnet hvis du bare vil støyisolere.

Utvendig med mineralull og ny kledning

1

Et treskjelett av loddrette, trykk­ impregnerte lekter skrus på veggen. Det er en god idé å montere dem etter en snor, fordi vegger sjelden er rette.

2

Isolasjon legges mellom de loddrette lektene, og vindsperre settes vannrett utenpå - nedenfra og opp og med over­ lapp. Da kan eventuelt vann renne av.

3

Når vindsperren er på plass, slås loddrette, trykkimpregnerte avstandslister utenpå. De sørger for ventilasjon bak kledningen.

Utvendig med mineralull og puss

1

Harde isolasjonsplater skrus fast på ytterveggen med spesialskruer. Skruene har et stort plasthode, slik at de ikke forsvinner inn i isolasjonsplaten.

2

Hjørner og kanter forsterkes med armeringsnett og hjørnelister. Deretter legges et 10 mm tykt pusslag, som trekkes på med et stålbrett.

3

I det våte pusslaget trykkes armeringsnettet inn med stålbrettet og glattes fra midten og ut. Når pussen er tørr, etterpusses flatene med sluttpuss.

Smart metode til kjelleren

Kalde kjellervegger kan avgi en del fukt. Hvis du vil isolere veggen og likevel gi dem anledning til å "puste", er Multiporplater en smart løsning. De ligner tradisjonelle plater av porebetong, og kan suge og avgi fukt. De limes fast med spesiallim og males med en spesiell maling. Begge deler tillater fuktvandring, slik at det unngås opphoping av vann i veggen.

Opprett Profil

purchase.course_name_message

Opprett Profil
Du må taste inn fornavnet ditt
Tast inn etternavnet ditt
Ugyldig e-postadresse
Passordet må være minst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis
Tilbake