Isolering av gulv

Du sparer penger på strømregningen med ordentlig gulvisolering. Særlig om du bor i et hus med en uoppvarmet kjeller. Du og din familie slipper også å ha kalde føtter, og inneklimaet vil bli forbedret med en ordentlig isolering av gulvet.

Gulvisolering

Du sparer mye penger på de årlige fyringsutgiftene med ordentlig gulvisolering. Familien slipper også å fryse på føttene, og inneklimaet blir forbedret med en skikkelig isolering av gulvet.

Hvis du bor i et hus med en uoppvarmet kjeller, er det mye penger å spare i fyringsutgifter med gulvisolering. Særlig om kjellertaket heller ikke er isolert på undersiden av gulvet.

Et “gulvkaldt” gulv suger nærmest varmen ut av kroppen på oss. Som kompensasjon skrur vi varmen ekstra opp, med ditto effekt på energiforbruket. Det er altså både varme føtter og kalde kontanter å hente med en effektiv isolering under gulvet. Den beste løsningen er å fjerne det eksisterende gulvet - med mindre du kan komme til det nedenfra for å legge isolasjon under gulvet.

Forskjellige materialer til isolering av gulv

Alt avhenger av hvilket type gulv du har, og om du har kjeller så finnes det en rekke materialer du kan velge mellom. Isolering av gulv kan utføres med steinull i plater eller med granulat av for eksempel papirull. Som utgangspunkt er etterisolering av gulv en gjør det selv-oppgave, men det er en god ide å snakke med en håndverker som kan fortelle mer om mulighetene for isolering.

Hva koster isolering under gulv?

Det avhenger av mange faktorer, for eksempel om du har kjeller eller ikke. Det avhenger av hvilket materiale du vil isolere gulvet med, hvor tykt lag du ønsker, og hvor mye av gulvisoleringen som du kan gjøre selv. Det er alltid en god ide å snakke med fagfolk, gjerne en energirådgiver eller en tømrer før du begynner på prosjektet. De kan gi et mer presist svar på hva isolering av gulv vil koste for deg.

Dampsperre ved isolering av gulv

Ved isolering av gulv, er dampsperren med på å sikre at det ikke siver fukt ut i isolasjonen, som ikke kan ventileres vekk, med påfølgende fare for fuktskader og muggsopp. Dampsperren skal alltid være på den varme siden av isolasjonen, helst så tett på isoleringsmaterialet som mulig.