Kjeller

Trenger kjelleren din en oppussing, har vi samlet noen tips og veiledninger til hvordan du kan bygge om og innrede kjelleren din.

  Kjeller

  Når man først har vendt seg til å ha kjeller, er det vanskelig å leve uten de verdifulle kvadratmeterene under bakken. En kjeller kan ha et hav av funksjoner. Den kan brukes til alt fra oppbevaring, beboelse (hvis den er godkjent), hobbyverksted, treningsrom, bryggerom eller som lekerom til barna.

  Fukt i kjelleren

  Felles for alle kjellereiere, er at ingen ønsker seg fukt i kjelleren. Det kan nemlig være usunt å oppholde seg i en fuktig kjeller, og møbler og klær kan også ta skade. Er du i tvil om hvorvidt du har fukt i kjelleren, er det kun en ting å gjøre: å få sjekket det så fort som mulig. En rask måte å sjekke om du har fukt i kjelleren på, er ved å rive opp en vanlig gjennomsiktig plastpose i sidene, og tape den fast til kjellergulvet med gaffatape. Blir det dugg på innsiden av plastikken, tyder det på at det trenger fukt opp fra gulvet.

  LES OGSÅ: Unngå fukt i kjelleren

  Renovering av kjelleren

  Om du skal forvandle den mørke kjelleren til et sted du har lyst til å oppholde deg mer på, er en renovering av kjelleren ofte veien å gå. En renovering av kjelleren kan være mer eller mindre omfattende. Noen velger å grave ut, legge gulvvarme og nytt gulv i hele kjelleren, mens andre nøyer seg med en renovering av kjellerveggene.

  LES OGSÅ: 4 veier mot en sunn krypekjeller

  Isolering av kjeller

  Hvis kjelleren din er kald, kan du enkelt etterisolere og oppnå en merkbar forskjell med få midler. En effektiv måte å isolere kjelleren på er ved hjelp av spesielle isoleringsplater, som du limer direkte på innsiden av den gamle kjellerveggen. Fordelen ved å isolere ett eller flere kjellerrom med isoleringsplater istedenfor med gips og dampsperre, er at de diffusjonsåpne platene ikke risikerer å stenge fukten inne og dermed medføre risiko for muggsopp.

  LES OGSÅ: Slik isolerer du kjelleren