Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Espalier

Et espalier kan både brukes som en flott pyntegjenstand i hagen, og kan fungere som støtte for spinkle, unge trær. Vi gir deg tips og veiledning til hvordan du kan bygge ditt eget espalier.

Espalier til hagens blomster og frukttrær

Et espalier er en enkel og praktisk måte å løfte opp blomstene i høyden, i tillegg til at det gir hagen et mer frodig uttrykk. Et espalier kan også brukes som en støtte til spinkle, unge trær i veksten. De finnes overalt i parker og hageanlegg, og kan brukes som et levende espaliergjerde. Samtidig er konstruksjonen relativt enkel, og det gjør det til et glimrende gjør det selv-prosjekt, hvor de fleste kan henge med.

Bygg ditt eget espalier

Når du går i gang med å bygge ditt eget espalier, er det mange måter å gripe det an på. Du kan for eksempel velge å bygge espalier i tre eller i metall. Du kan velge å bygge det med en flat overkant eller å gi espalieret en bue i toppen. Derfor har vi hos Gjør Det Selv samlet våre beste byggeveiledninger. Du kan velge å følge dem trinn for trinn, eller å la deg inspirere og bygge videre selv.

Bygg espalier i tre

Med ganske få og enkle byggematerialer kan du bygge et espalier i tre til din egen hage. Vi har utførlige guider som viser deg hvordan du selv bygger en blomsterportal eller et hagegjerde av impregnerte stolper, lister og bord.

Bygg espalier i metall

Vi viser deg hvordan du på en enkel og billig måte kan lage et klassisk vegg-espalier - et flott sølye-espalier og et bue-espalier i armeringsnett. Du kan også se hvordan du monterer espalieret som en avskjerming på en liten terrasse, men det kan selvfølgelig også stå helt fritt som for eksempel en oppdeling i hagen eller til et eple-/pæretre. Armeringsnettet kan fås ubehandlet, slik at de ruster. Du kan velge om det skal være dekorasjonen i seg selv, eller du kan kjøpe de noe dyrere galvaniserte utgavene. Det finnes også tynnere nett med mindre maskestørrelse i rustfritt stål. Maskestørrelsene varierer fra 50 til 200 millimeter, og trådens tykkelse fra 4 til 12 mm.

Opprett Profil

purchase.course_name_message

Opprett Profil
Du må taste inn fornavnet ditt
Tast inn etternavnet ditt
Ugyldig e-postadresse
Passordet må være minst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis
Tilbake