Hvordan bygger man en pizzaovn?

Spørsmål

Hvordan bygger man en pizzaovn?

Svar

De beste pizzaene lager du i en vedfyrt pizzaovn, og den beste pizzaovnen bygger du selvfølgelig selv. Det trenger ikke å være vanskelig å bygge en pizzaovn selv, og du kan bygge en pizzaovn helt etter egne behov og ambisjoner.

LES OGSÅ: Dette skal du vite før du bygger pizzaovn

Den enkle pizzaovnen

Du kan bygge en lettvin og rask pizzaovn på en veldig enkel måte ved å stable noen herregårdsteiner eller gamle mursteiner.

Fordelen med denne pizzaovnen, er at du ikke trenger å bruke mye og dyre materialer, fordi pizzaovnen uansett ikke kommer til å vare mange sesonger.

Du bygger pizzaovnen av overskuddsmaterialer fra hagen. Det er derfor ikke bare enkelt, det er også et billig og morsomt gjenbruks-prosjekt.

I denne byggeveiledningen kan du se hvordan du bygger en enkel pizzaovn.

Det er også mulig å bygge en pizzaovn i stål, dersom du har litt stålmaterialer til overs fra et tidligere prosjekt. Du kan for eksempel bygge en pizzaovn av et gammelt oljefat hvis du har sansen for å gjenbruke gamle materialer.

Den morsomme pizzaovnen

Selv om det er enkelt å bygge en pizzaovn ved å stable gamle steiner, kan du faktisk også bygge en flott og “ekte” pizzaovn nokså enkelt.

Den morsomme pizzaovnen er lett å bygge, fordi du ikke skal bruke særlig mange forskjellige materialer. Til gjengjeld er materialene du skal bruke litt uvanlige.

Du skal for eksempel bruke en pilatesball, hønsenetting og perlite til å bygge denne pizzaovnen. Se hvordan her: Bygg verdens enkleste pizzaovn

Den morsomme pizzaovnen skal både støpes, formes og dekoreres. Men resultatet er vel verdt innsatsen, når den lekre perliteovnen er ferdig.

Den utfordrende pizzaovnen

Det er flott og effektivt med en murt pizzaovn, og det trenger ikke å være vanskelig å bygge en murt pizzaovn selv, men det krever litt gjør det selv-erfaring, og at du tar prosjektet som en morsom og spennende utfordring.

Den utfordrende pizzaovnen krever litt mer arbeid og flere håndverkerferdigheter enn både den enkle og den morsomme, men du får til gjengjeld en veldig flott pizzaovn, som virkelig pynter opp i hagen eller i et utekjøkken.

Med den utfordrende pizzaovnen, bygger du en permanent pizzaovn på et solid fundament, og du bygger både selve ovnen og oppbevaringsplass til veden til pizzaovnen.

Her kan du se hvordan du bygger den utfordrende pizzaovnen.

Ovnen kan bli ekstremt varm, og fordi den er murt opp, kan den holde på varmen enormt lenge, slik at du kan lage alt fra lekre pizzaer til "pulled pork" i ovnen.

LES OGSÅ: Oppskrift på hjemmelaget pizza

    Akkurat nå leser andre ...

    Mer fra kategorien Pizzaovn