Byggeveiledning
Lett
Vanskelig
Se hvordan du enkelt og raskt bygger en flott trapp

Hvordan bygger jeg en trapp?

Nå tenker du kanskje: “Hvordan bygger jeg en trapp - altså ikke et dyrt byggesett, men en ordentlig gjør det selv-trapp?”

Svaret er at du faktisk selv kan bygge en trapp som er like bra som de ferdige byggesettene fra trappeprodusentene. Men til en vesentlig lavere pris og med like flott utseende. På toppen av det hele får du en gjør det selv-trapp som er lett å lage.

Bygg trappen selv og spar deg for besværet

Hvis du kjøper et byggesett til en trapp som denne, koster det 25.000-30.000 kroner, hvis den skal ha lukkede stusstrinn og trinn av eiketre.

Den skal settes sammen før du kan montere den, noe som krever stor plass, og det er ikke så enkelt å få alle trinnene til å treffe utfresningene på de to sidene (vangene), heller ikke selv om dere er to om jobben.

Med Gjør Det Selvs trapp, får du en komplett veiledning til hvordan du bygger en trapp og unngår alle problemene.

Bygg trappen selv på den enkleste måten

Bygg selv-trappens trinn skjæres ut av 38 mm tykke eikeplater. Stusstrinn og sideplater skjæres ut av en 10 mm MDF-plate.

Så begynner du med å montere vangene mellom gulv og tak. Deretter setter du på sideplatene, legger et trinn - og følger etter med nye sideplater og trinn skiftvis.

Etter dette monterer du stusstrinn på lister, sparkler og maler - og så er bygg selv-trappen ferdig. Enklere blir det ikke.

Trappen settes sammen mens den monteres - i motsetning til et normalt byggesett som settes sammen først. Du slipper dessuten å frese ut i vangene til trinnene. Her kan derfor alle henge med.

Få en komplett veiledning til trappen

Det er selvfølgelig viktig at bygg selv-trappen ikke er for bratt, og at trinnhøyden passer. Du kan enkelt regne deg frem til den rette vinkelen på sideplatene, slik at trappen blir god å gå i.

Prisen for materialer er cirka 5000 kroner med maling. Det tar 3-4 dager å bygge gjør det selv-trappen, i tillegg til maling og tørketid.

Last ned artikkelen “Så enkelt bygger du en trapp” og få svar på hvordan du bygger en trapp – med komplett byggeveiledning, materialiliste og masse av tips til en bygg selv-trapp.